Vojnik

 • Poslovni prostor
 • gostinski lokal
 • Prodaja
ID: 100151-53
cena nepremičnine
1,00
Velikost 1.813 m2
Zgrajeno 1991
cena nepremičnine
1,00
Nepremičninski
posrednik
mag. Truda Vene
mag. Truda Vene

24 nepremičnin

Podrobnosti

Na odlični lokaciji, v središču Vojnika, prodamo Gostilno »Pri kozolcu«, kozolec »topler«, stanovanjsko hišo in gospodarski objekt.

 Vse nepremičnine se nahajajo v strnjenem kompleksu, v izmeri 1813 m2, v samem središču Vojnika, z dvema izhodoma in vhodoma na javno cesto.

 Objekt z gostinsko dejavnostjo ima veliko kapaciteto z zadostnim številom razpoložljivih parkirnih mest ter urejeno dokumentacijo. Parkirišč za osebne avtomobile je trenutno 14, ter 1 parkirišče za avtobuse. Število parkirnih mest je možno še povečati. Pridobljena so gradbena, uporabna in druga dovoljenja ter urejeno lastniško razmerje.

 Gostilna se nahaja v neposredni bližini zdravstvenega doma, lekarne, nogometnega igrišča, športnih centrov za košarko, odbojko, squasha, fitnesa, trgovine in občine. Od avtoceste je oddaljena slabih 5 km.

 Na isti lokaciji se nahajajo tudi stanovanjski objekt z gospodarskim objektom in kozolcem, ki jih je možno neposredno vključiti v gostinsko dejavnost kot prenočitveno kapaciteto oziroma uporabljati  za bivalne prostore.

 Gostilna z letnim vrtom pod kozolcem, skladiščem, odlagališčem embalaže in parkirnimi prostori  predstavlja zaključeno celoto. Objekt je bil zgrajen leta 1991 na mestu prejšnjega gospodarskega poslopja. Uporabno dovoljenje je bilo izdano 1994. S tem datumom se je začelo obratovanje in starost gostilne. V letu 2011 je bil objekt temeljito obnovljen. V lokalu je bila dograjena krušna peč z dimnikom, za pripravo peke pic ali mesa, obnovljen je bil tudi kozolec. Objekt ima lastno kotlovnico na kurilno olje. Centralna kurjava je klasična z radiatorji. Lokal ima urejeno prezračevanje, enako sanitarije.

Gostilna zajema naslednje prostore: vetrolov, servirni hodnik, gostinski lokal, točilnico, posebno sobo, 3x wc, umivalnico, kuhinjo, kurilnico, deponijo. Neto koristne površine je 238 m2. Stanovanje v mansardi velikosti 137 m2 je v pripravi. Projektirane so štiri sobe, hodnik, kopalnica, WC. Gostilno sestavljajo trije večji prostori. Šank in dve jedilnici od katerih ena sprejme 60 gostov, druga 40.  

 Kanalizacija je zgrajena na novo in priključena na javno kanalizacijo.

 Kozolec »topler« spada v funkcionalni sklop obratovanja gostinskega lokala. Je eden najstarejših kozolcev v Sloveniji z letnico nastanka 1815, ki je vklesana v prečnem tramovju. V letu 1992 je bil obnovljen s funkcijo obratovanja gostilne in obenem v stilu ohranitve naravne in kulturne dediščine, kot muzejska vrednost sredi urbanega naselja in kot pričevalec slovenske kulturne identitete prejšnjih rodov. Leta 1996 je bila v celoti obnovljena streha z žlebovi. Priključen je na  vodo. Kozolec je zgrajen iz hrastovega lesa v neto tlorisu 120 m2, s tremi okni na vsako stran v pritličju. Za dostop do trupa kozolca, v nadstropje, ki meri 60 m2, je možen dostop z montažo stopnic. Pritličje kozolca se koristi kot letni vrt gostišča in kot skladišče. Pritličje in trup kozolca imata 180 m2 neto koristne površine. Prostor pod kozolcem predstavlja letni vrt in sprejme 60 gostov.

 Hiša je zgrajena v tlorisni površini 340 m2 (klet 100m2, pritličje 130 m2, nadstropje 110 m2). Objekt je podkleten in z dvema etažama K+P+1. Hiša je zgrajena leta 1965 ter leta 2014 temeljito prenovljena in preurejena. Grajena  je iz opeke. Vhod v hišo je pod balkonom s severne strani. Inštalacije obsegajo vodovod, elektriko, kabelsko TV in kanalizacijo s priključki na javna omrežja. Ogrevanje je centralno na kurilno olje in na drva, po želji. V kletnem prostoru so štiri shrambe in kurilnica z deponijo.  V pritličju je dnevna soba z jedilnico, kuhinja, shramba, sanitarije s tušem in kabinet. V nadstropju so štiri večje in dve manjši sobi. Tu sta dva balkona na severno in južno stran velikosti po 13 m2.

 Skladišče, ki je postavljeno 1890 leta obsega 19 m2. Dodatno je  zgrajena soba, oz. kasneje pisarna (1962) v izmeri 19 m2. V letu 1990 je bilo zgrajeno še skladišče v izmeri 19 m2. Stavba v izmeri 57 m2 je večji del lesena s podložnimi prečnimi tramovi s strešno konstrukcijo, pokrita z bobrovcem, ter obnovljena leta 1991. Stavba je priključena na električno omrežje. Vodovod in kanalizacija potekata tik ob stavbi.

Nepremičnine se prodajajo v kompletu. Celotno zemljišče je zazidljivo. Prednost je utečena gostinska dejavnost velike kapacitete s tradicijo v strogem centru Vojnika. Vrši se strežba za zaključene družbe in avtobuse. Pridobljen je certifikat za proizvdnjo predpakiranih ekoloških živil za bio skutine štruklje in bio ajdove krape. Ročno se proizvajajo bio skutini in bio pirini skutini štruklji ter bio ajdovi in bio pehtranovi ajdovi krapi, ki jih prodajajo v večjih trgovskih sistemih. 

 Lokal se prodaja po sistemu ponudbe. Ocenite vrednost in pošljite ponudbo na: truda.vene@c21.si 

Lokal je na voljo takoj. 

Vljudno vabljeni k ogledu in nakupu.

Prednosti za kupca

 • lokal je na voljo takoj
 • utečena dejavnost s tradicijo
 • objekt v centru
 • gostinska dejavnost velike kapacitete

Lastnosti

Priključki

 • Elektrika
 • Voda
 • Kanalizacija
 • Kabelski priključek

Ogrevanje

 • Olje
 • Drva
 • Klima
 • Kamin

Okolica

 • Lep razgled
 • Zelo sončno

Lega

 • sever
 • jug

V bližini nepremičnine

Pošta 0.05 km
Avtocesta 5 km
Banka 0.05 km

Nepremičninski posrednik

mag. Truda Vene
mag. Truda Vene

24 nepremičnin

C-NEP AGENCIJA d.o.o.

Zastopnik nepremičnine: C-NEP AGENCIJA d.o.o., Ulica Vita Kraigherja 5, 2000 Maribor

Nepremičnine v bližini

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.