Samo pri Century 21

Šentjernej

  • Hiša
  • samostojna
  • Prodaja
ID: 106166-180
cena nepremičnine
190.000,00
Velikost 889 m2
Parcela 2.765 m2
Št. nadstropji 2
Zgrajeno 1600
Adaptirano 2000
cena nepremičnine
190.000,00
Nepremičninski
posrednik
Majda Starovašnik
Majda Starovašnik

62 nepremičnin

Podrobnosti

Srednjeveški dvonadstropni  dvorec  na edinstveni lokaciji  primeren  za investicijo  za razvoj vinskega turizma v neokrnjeni naravi.

Izredno lepa pot  med zelenimi travniki na vznožju Gorjancev  nas popelje na lokacijo s pogledom na travnike, vinograde, gozdove, Gorjance. Tam s ponosom stoji grad Prežek. Srednjeveška, dvonadstropna stavba ponovno zgrajen v 16.st.

Grad je v dobrem fizičnem stanju glede nosilnosti  s kamnom zidanih zidov, z  novo streho. Investiror bo z močni finančin vložkom zunanjost dvorca preoblekel v čudovito  renesančno podobo z baročnimi predelavami,  notranjost dvorca  bo preoblekel na podlagi izbrane sodobne  vsebine.  Primerne so cvetoče veje vzpenjajočega se slovenskega turizma: vinski, izletniški, zeleni, kongresni, zdravstveni  turizem, glasbeni festivali  in še in še možnosti.

Grad je kulturni lokalni spomenik in vpisan v Register nepremičnin kulturne dediščine. Novi lastnik  se bo lahko ponašal z lastništvom, ki je v preteklosti pripadalo grofoma Gotfridu in Ulriku, kasneje pa Turjaški dinastiji in za kratek čas celo Slovencem.

Lokacija na desnem bregu reke Krke  se nahaja 10km do avtoceste Ljubljana- Zagreb, blizu je grad Vrhovo, 8km je do Gradu Otočec in  dobrih gostišč.

Pokličite za več informacij, da investiciji dodamo dodano vredost.

Prednosti za kupca

  • lokacija, lokacija, lokacija

Lastnosti

Okolica

  • Lep razgled
  • Bližina narave
  • Zelo sončno

Nepremičninski posrednik

Majda Starovašnik
Majda Starovašnik

62 nepremičnin

AEON NEPREMIČNINE d.o.o.

Zastopnik nepremičnine: AEON NEPREMIČNINE d.o.o., Tomažičeva ulica 4a, 6310 Izola

Nepremičnine v bližini

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.