Kako kot nepremičninski agent postati strokovnjak za soseske...

v

Ključno, da postanete dober strokovnjak za soseske je poznavanje načina pridobivanja informacij. Kot drugo pa se kot nepremičninski agent morate zavedati, da vaše stranke ne kupujejo samo hiše, ampak tudi sosesko. Nepremičninski agent mora stranki pomagati tudi pri izbiri soseske, med drugim tudi tako, da bo stranki znal svetovati katera soseska je najprimernejša glede na njegove zahteve in želje. Svojim strankam bo pa lahko svetoval le, če se bo s soseskami dobro spoznal. V tem članku vam bomo opisali, kako postati dober strokovnjak za soseske ter kako pomagati strankam pri izbiri primerne soseske.  

#1: Spoznavanje soseske

Za začetek lahko začnete pridobivati informacije o soseski kar na spletu. Seznanite se z raznimi primerjalnimi analizami ter iz njih poskušajte izluščiti bistvo. Tako lahko na podlagi analiz ugotovite ali je soseska privlačnejša za mlajšo ali starejšo populacijo, ali je atraktivnejša za samske osebe ali za družine.

Na podlagi teh podatkov boste svoje stranke hitreje lahko umestili v najprimernejšo sosesko. Vsekakor pa nobena analiza ne more zamenjati zgodb domačinov, zato se bo potrebno tudi odpraviti na teren.  

#2: Osebno spoznajte domačine

Ko boste končali z zbiranjem informacij se zapeljite v sosesko, si jo oglejte ter se pogovorite z domačini. Ob ogledu soseske poskušajte tamkajšnje življenje doživeti na lastni koži. Če ste zaznali, da gre za sosesko, ki slovi po sprehajalnih poteh, se tudi sami sprehodite po njih ter jih skušajte doživeti. Ustavite se tudi v trgovini z živili ter v kavarni. Poklepetate lahko tudi z natakarjem v tamkajšnji restavraciji.

Pozanimajte se kateri del soseske je mirnejši in kateri del ponuja več aktivnosti. Ko se boste pogovarjali z domačini, jih vprašajte za mnenje o vašem poznavanju soseske. S tem boste dobili potrditev ali ste na dobri poti spoznavanja soseske. V kolikor boste pokazali nekaj znanja, se vam bodo domačini lažje zaupali ter z vami delili svoje zgodbe.

Ko boste združili obe metodi (zbiranje informacij na spletu in zbiranje informacij na terenu), boste sosesko zagotovo dobro spoznali ter se o njej veliko naučili. Posledično pa boste svojim strankam znali pravilno svetovati glede prave soseske.

#3: Prihodnost soseske

Ko se seznanjate z novo sosesko se pozanimajte tudi o njeni prihodnosti. Poskušajte ugotoviti, kaj vse je načrtovano v bližnji prihodnosti. Ali se bo gradila nova šola ali nov trgovski center, morda kakšno večje podjetje, ki bo nudilo možnosti zaposlitve.

S poznavanjem prihodnosti soseske lahko svojim strankam zagotovite, da kupijo svoj dom še preden bo soseska postala priljubljena ter posledično razkošnejša.

#4: Samopromocija

Ko boste določeno sosesko dobro spoznali, svoje znanje izkoristite ter ga začnite primerno promovirati. Začnete lahko uporabljati socialna omrežja, lahko pa si izdelate tudi poslovne vizitke, katere lahko pustite v kavarnah ali v drugih prostorih kjer se zbirajo ljudje.

Pridružite se lahko tudi raznim organizacijam.

Tako...

Naj bo to za danes vse. 

Se beremo naslednič, 

Ekipa CENTURY 21 Slovenija

Nazaj

Zadnje novice

Nasveti za selitev v času COVID-19...

Nasveti za selitev v času COVID-19...

Kljub strogim varnostnim ukrepom, ki trenutno veljajo ter posledično zmanjšanim socialnim stikom, še vedno obstaja način za varno gibanje. Čeprav se je življenje že pred časom ustavilo in je bilo nešteto dogodkov prestavljenih ali celo ukinjenih, so med nami posamezniki, ki svojo selitev načrtjujejo že dlje časa ter morda nimajo možnosti za prestavitev selitve (npr. ne morejo podaljšati svojih najemnih pogodb). Zato tem posameznikom ne preostane drugega, kot da selitev izpeljejo kot je bilo načrtovano.

Kako koronavirus vpliva na nepremičninski trg?

Kako koronavirus vpliva na nepremičninski trg?

Zadnje tedne, od kar se je življenje v Sloveniji obrnilo na glavo se marsikdo sprašuje, kaj se dogaja z nepremičninskim trgom in kaj se bo z njim zgodilo v prihodnosti. Nekateri posamezniki pričakujejo drastičen upad cen nepremičnin, spet drugi menijo, da bodo cene ostale nespremenjene in da bo po koncu epidemije spet vse po starem. Ne glede na to v katero skupino spadate vam razkrivamo, kaj se v resnici dogaja na nepremičninskem trgu in kakšni so obeti za prihodnost.

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.