Štiri presenetljive stvari na katere ne rabite gledati, ko kupujete nepremičnino

v

Na spletu zlahka najdemo informacije o tem, na kaj moramo biti pozorni ko kupujemo nepremičnino. Težje pa najdemo informacije o tem, kaj ob nakupu nepremičnine ni bistvenega pomena in kaj nas ob nakupu nepremičnine ne sme zmotiti. V tem članku je v ospredje postavljen nakup stanovanjske hiše.

Okolica nepremičnine

Tipičen potencialni kupec si prvi vtis o nepremičnini ustvari s prvim pogledom na nepremičnino in njeno okolico. Okolica je v veliko primerih prodaje zanemarjena, bodisi ker v nepremičnini že nekaj časa ni nihče živel, bodisi ker si lastniki niso vzeli časa za njeno urejanje. Neurejena okolica je vsake toliko razlog, da se potencialni kupec ne odloči za nakup nepremičnine. Ta odločitev ni najbolj preudarna, saj se z nekaj truda in minimalnega vložka, lahko ustvari idilično dvorišče, po katerem bodo lahko tekali vaši otroci ter urejen vrt, kateri vam bo nudil najboljše domače pridelke. Nenazadnje je neurejena okolica lahko prednost, saj si jo boste sami lahko uredili po svojih željah in potrebah.

Garaža

Občasno potencialnega kupca od nakupa odvrne tudi to, da jim nepremičnina ne nudi pokritega parkirnega prostora za avtomobil. Tudi to ne sme biti tehten razlog, da se nebi odločili za nakup nepremičnine, če vam je ta sicer všeč. Dandanes lahko po ugodnih cenah kupimo nadstrešek za avtomobil v vseh večjih gradbenih trgovinah. Lahko pa se lotimo tudi prizidave, ter tako svojemu jeklenemu konjičku zagotovimo svoj parkirni prostor.

Razporeditev prostorov

Obstaja velika verjetnost, da vam razporeditev prostorov v ogledani nepremičnini ne bo všeč. To ni nič nenavadnega, saj ima vsak posameznik svoje želje in potrebe in je to popolnoma razumljivo. Prav tako pa to naj ne bo razlog, ki bi vas odvrnil od nakupa nepremičnine. Prostore lahko z nekaj vložka hitro preuredite in zamenjate, ter tako ustvarite razporeditev, ki vam bo ustrezala. Če želite večje prostore spremeniti v več manjših, lahko uporabite tudi razne predelne stene, ki so dostopne po ugodnih cenah.

Pohištvo

Neredko je v nepremičnini, ki se prodaja, staro oz. zastarelo pohištvo. Tovrstno pohištvo na kupce deluje neprijetno in jih od nakupa celo odvrača. Res je, da zastarelo pohištvo daje nepremičnini neprivlačen pridih, pa vendar vas to naj ne zmoti preveč. Tako ali tako lahko staro pohištvo kadarkoli zavržete in ga zamenjate za novo. Tako si boste kupili pohištvo katero vam bo zares všeč in katero bo ustrezalo vašemu stilu.

Zaključek

Ob nakupu nepremičnine si lahko hitro ustvarimo napačen vtis o nepremičnini zaradi stvari, ki nam ob pogledu nanjo ne ustrezajo. Večino teh stvari se da z nekaj vložka tudi popraviti in spremeniti. Na vas je, da sami pretehtate to kar vas je zmotilo. Sami razmislite, ali lahko motečo stvar odpravite ali vas bo vedno motila in nekje v notranjosti razžirala. V slednjem primeru se nakupa raje izognite in poskusite poiskati primernejšo nepremičnino.

 

Ksenija Vrbnjak, univ. dipl. prav.

Nazaj

Zadnje novice

Nasveti za selitev v času COVID-19...

Nasveti za selitev v času COVID-19...

Kljub strogim varnostnim ukrepom, ki trenutno veljajo ter posledično zmanjšanim socialnim stikom, še vedno obstaja način za varno gibanje. Čeprav se je življenje že pred časom ustavilo in je bilo nešteto dogodkov prestavljenih ali celo ukinjenih, so med nami posamezniki, ki svojo selitev načrtjujejo že dlje časa ter morda nimajo možnosti za prestavitev selitve (npr. ne morejo podaljšati svojih najemnih pogodb). Zato tem posameznikom ne preostane drugega, kot da selitev izpeljejo kot je bilo načrtovano.

Kako koronavirus vpliva na nepremičninski trg?

Kako koronavirus vpliva na nepremičninski trg?

Zadnje tedne, od kar se je življenje v Sloveniji obrnilo na glavo se marsikdo sprašuje, kaj se dogaja z nepremičninskim trgom in kaj se bo z njim zgodilo v prihodnosti. Nekateri posamezniki pričakujejo drastičen upad cen nepremičnin, spet drugi menijo, da bodo cene ostale nespremenjene in da bo po koncu epidemije spet vse po starem. Ne glede na to v katero skupino spadate vam razkrivamo, kaj se v resnici dogaja na nepremičninskem trgu in kakšni so obeti za prihodnost.

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.