4 nasveti za iskanje najemnega stanovanja, če ste lastnik večjega psa...

v

Nemalokrat se pojavljajo situacije, ko lastniki psov težko dobijo najemna stanovanja. Te okoliščine pa še nekoliko oteži, če je vaš pes večje pasme. Kaj torej lahko storite kot lastnik velikega psa? Samo iskanje cenovno ugodnega in udobnega stanovanja je lahko dolgotrajen postopek. Če k temu dodate še velikega psa, bi skoraj lahko rekli, da je to misija nemogoče. Najbolj enostavna rešitev je, da stanovanje dejansko kupite, vendar velikokrat to iz finančnega vidika enostavno ni mogoče. V tem članku vam zato razkrivamo 4 nasvete za iskanje najemnega stanovanja.

#1: Privatna stanovanja

Večji stanovanjski kompleksi imajo običajno v pravilnikih omejitve glede velikosti in pasme psa. Najemodajalci stanovanj v individualni lasti pa bodo najverjetneje bolj prilagodljivi in bodo morda sprejeli tudi večjega psa.

Med iskanjem primernega stanovanja si lahko pomagate tudi z iskanjem po ključnih besedah npr. »prijazno hišnim ljubljenčkom« ali »prijazno psom«. S tem boste zožali krog iskanih nepremičnin.

#2: Dokumentacija

Poleg dokumentacije o usposabljanju psa in cepilni knjižici, lahko sedanjega najemodajalca ali veterinarja zaprosite za priporočilo za vašega hišnega ljubljenčka, kateri bo jamčil za primerno vedenje vašega psa.

Poleg tega lahko tudi vašega psa predstavite bodočemu najemodajalcu, da ga sam spozna. Najemodajalec bo lepemu in lepo vzgojenemu psu skoraj težko rekel »ne«.

#3: Dodaten čas

Razumeti morate, da iskanje najema z velikim psom ni tako enostavno. Temu boste morali posvetiti nekaj več časa, da boste našli primeren dom za vas in vašega psa.

Če bi običajno iskali stanovanje en mesec, ga lahko s psom podvojite. Prav tako drži, da cena najema ne bo prijazna za hišne ljubljenčke. V kolikor ne boste našli pravega stanovanja, razmislite o kratkoročnem najemu in medtem iščite drugo primerno stanovanje.

#4: Prilagodljivost

Iskanje najemnega stanovanja z velikim psom bo najverjetneje zahtevalo veliko vaše prilagodljivosti. Zavedajte se, da boste morda morali plačati dodatno varščino za hišnega ljubljenčka.

Morda boste morali plačati tudi dodatno zavarovanje vsak mesec ali celo višjo najemnino. Upoštevajte pravila in dokažite, da ste vi in vaš pes vzorni najemniki in pripravljeni sodelovati z najemodajalcem.

Se je pa potrebno seveda zavedati, da je iskanje primernega najemnega stanovanja z velikim psom res lahko pravi zalogaj.

Če vas zanima, kako vam lahko pri nepremičninski agenciji CENTURY 21 pri tem pomagamo, nas kontaktirajte na 080-34-10 ali na info@c21.si in skupaj bomo ugotovili, kaj lahko naredimo.

Do naslednjič,

Ekipa CENTURY 21 Slovenija

 

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.