Kakšno je trenutno stanje na nepremičninskem trgu v Primorski regiji?

v

O stanju na trgu nepremičnin v Primorski regiji smo se pogovarjali z našo nepremičninsko posrednico Majdo Starovašnik. V nadaljevanju objavljamo intervju v celoti...

1. Kakšno je trenutno stanje na nepremičninskem trgu v Primorski regiji? Kako je s ponudbo nepremičnin in kako je s povpraševanjem?

Leto 2021 je posebno leto z vseh vidikov. Tudi trenutno stanje na nepremičninskem trgu je posebno. V celotni Obalno-Kraški regiji je zelo živahno v prodaji in nakupu nepremičnin. To je pričakovana posledica corona časa, poceni bančnih obresti in drage ležarine gotovine v banki. Banke hitro odobrijo kredit, kar je v korist prodajalcem, kupcem in posledično agentom.

Povpraševanje po nakupu je visoko, večje od ponudbe. Vabim lastnike nepremičnin, da obiščejo našo spletno stran CENTURY 21 Slovenija in zaupajo nepremičnino v dobro prodajo, izkušenim agentom CENTURY 21.

2. Po katerih nepremičninah kupci trenutno najbolj povprašujejo?

Opažam, da kupci vse več povprašujejo po hišah z nekaj zemljišča, po stanovanjih z atrijem, po luksuznih stanovanjih s teraso in lepim pogledom na morje. Močno naraščajo povpraševanja in nakupi kmetijskega zemljišča, oljčnikov. Absolutno pa ne moremo zadovoljit kupcev, ki iščejo parcele, z razgledom na morje.

3. Kaj pa se dogaja z novogradnjami - ali so na Obali morda kakšni projekti v pripravi? In ob enem - kakšne cene sploh dosegajo novogradnje?

Naša slovenska obala je res majhna, še posebno opažamo sedaj, ko lastniki nepremičnin prodajajo na Hrvaškem svoje nepremičnine in želijo kupiti nepremičnino na Slovenski obali. Vsi projekti novogradenj so tako-rekoč razprodani že v fazi napovedi novogradnje. Cene so visoke.

4. Večinoma posreduješ pri prodaji nepremičnin višjega cenovnega razreda - kaj si opazila v zadnjem letu pri prodajalcih in kupcih v tem segmentu nepremičnin?

Nepremičnine višjega cenovnega razreda so v zadnjem letu vse bolj zanimive tudi za slovenske kupce. Kupci radi investirajo presežek denarja v prestižne nepremičnine ali koristijo poceni bančni denar v nakup prestiža. Vse večje je povpraševanje po hostlih, manjših hotelih, več-stanovanjskih objektih, kot investicija z dobro kratkoročno ali dolgoročno oddajo.

5. Še imaš morda kakšen nasvet za prodajalce in kupce nepremičnin? 

Prodajalcem svetujem, da imajo za prodajo svoje nepremičnine izkušenega agenta, ki zna poiskat bistvene prednosti njihove nepremičnine in dosega dobre prodajne rezultate na trgu. Kupcem svetujem, da investirajo denar v nepremičnine, kot varno naložbo.

Novi gradbeni zakon je precej stvari postavil »na glavo«, zato kupci nujno potrebujejo agenta, za uspešno izpeljavo varnega nakupa, skozi vse korake prodajnega procesa.

Vabim prodajalce zemljišč, hiš, stanovanj, da se oglasijo v naši pisarni, na novi lokaciji v Marini Portorož, Tomažičeva 4a, Izola. Nahajamo se zraven kavarne z najlepšim sončnim zahodom. Predhodno nas prosim pokličite. Za vas, za vašo dobro prodajo in varen nakup nepremičnine, pokličite na gsm: 041 734 198, ali me kontaktirajjte na e-mail:majda.starovasnik@c21.si.

 

Pripravila: Mateja Voršič

Nazaj

Zadnje novice

9 praktičnih nasvetov za lažjo organizacijo vašega doma...

9 praktičnih nasvetov za lažjo organizacijo vašega doma...

Z organizacijo vašega doma boste definitivno poskrbeli za boljši nadzor, hkrati pa se tudi znebili vsakodnevnega stresa zaradi zamudnega iskanja. Posledično se boste lahko sprostili ter osredotočili na svoje počutje ter doseganje svojih vsakodnevnih ciljev. Če boste sledili nasvetom v tem člankom, boste svoj dom garantirano lahko organizirali hitro in enostavno.

5 ključnih stvari, ki jih morate NUJNO poznati pred nakupom starejše hiše...

5 ključnih stvari, ki jih morate NUJNO poznati pred nakupom starejše hiše...

Dandanes veliko ljudi zaradi takšnih in drugačnih razlogov razmišlja o nakupu starejše hiše in kasnejši obnovi. Ampak - ali je to res pametna odločitev? V današnjem članku smo za vas zbrali dejstva, ki jih nikakor ne smete spregledati, če tudi vi razmišljate, da bi kupili starejšo hišo.

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.