Kako v trenutnih razmerah kupiti oziroma prodati nepremičnino...

v

Bodimo odkriti - trenutni časi niso rožnati za nikogar.

Država je v izrednem stanju.

Velja policijska ura.

Ljudje so zaskrbljeni.

Ravno zaradi tega vlada vsesplošno prepričanje, da sedaj niti približno ni pravi čas za kakršnekoli nepremičninske posle.

Kljub temu, da je to razmišljanje po eni strani razumljivo, pa stvari na srečo niso tako zaskrbljujoče.

Seveda - velja sicer omejitev gibanja, a to še ne pomeni, da prodaja ali nakup nepremičnine nista izvedljiva.

Pravzaprav smo pri nepremičninskih agencijah CENTURY 21 ugotovili, da je – z določenimi prilagoditvami - vse skupaj lahko zelo preprosto in v nekaterih pogledih... celo boljše kot prej.

Kako za vraga lahko trdimo kaj takega?Smiselno vprašanje.

Naj razložimo...

Ravno zaradi novega življenjskega sloga in dela od doma imajo ljudje (malenkost) več časa, ki ga lahko namenijo celotnemu procesu.

Sedaj lahko kontaktirajo več nepremičninskih agencij in se odločijo za tisto najbolj primerno, ki jim bo znala najbolje pomagati.

Sedaj lahko temeljito pregledajo ponudbo na nepremičninskem trgu in sprejmejo premišljene odločitve, ne pa impulzivne.

Z drugimi besedami...

Sedaj se lahko marsikdo bistveno bolj posveti celotni zadevi, kot pa prej, ko je na plečih vsakega bilo še malo morje drugih »obveznosti«.

In točno zato smo spisali tale vsebinsko nabit članek, kjer vam razkrijemo točne korake, ki bi jih bilo pametno ubrati pri nakupu in prodaji nepremičnine.

Zaradi lažjega razumevanja smo vse skupaj
razdelili v dva sklopa...V prvem se bomo posvetili nakupu nepremičnine, v drugem pa prodaji.

Ne glede na to, kaj je trenutno vaš cilj, pa bi verjetno bilo pametno, če slišite »zgodbo« iz obeh strani, saj bodo nepremičninski posli tako v trenutnih razmerah za vas bistveno lažji.

Aja, še tole...

Da si boste lahko zadevo najbolje predstavljali, smo vse skupaj napisali kar na našem primeru – torej, kako poteka ta proces pri CENTURY 21.

Tako...

Sedaj, ko smo spravili tole pod streho, pa je čas da se posvetimo prvi točki...

Kako poteka proces nakupa pri CENTURY 21?Brez skrbi – zadeve ne bomo zakomplicirali s kakšnimi strokovnimi izrazi, pač pa vam bomo vse skupaj poskusili približati čim bolj po domače.

Pa začnimo s prvim korakom...

Korak #1: Kaj iščete...


Tale korak je pravzaprav ključnega pomena, saj se morate na začetku odločiti, kakšno nepremičnino sploh iščete oziroma kakšni so vaši kriteriji.

Seveda – obstaja možnost, da ste svojo sanjsko nepremičnino že zasledili v ponudbi na internetu in želite več informacij zgolj v zvezi s to specifično nepremičnino.

Ne glede na to, kaj bo držalo v vašem primeru, pa si v tem koraku pripravite dodatna vprašanja, ki jih imate.

Nato pa je čas za...

Korak #2: Kontakt z agencijo...


Tukaj obstajata dve opciji...

• V kolikor ustrezne nepremičnine še niste našli sami...

V tem primeru bo najbolje, če pokličete na »generalno številko« ene izmed naših agencij (kontakte najdete TUKAJ) in potem vas bodo – glede na vaše želje – preusmerili do ustreznega nepremičninskega agenta, s katerim boste skupaj poiskali nepremičnine, ki ustrezajo vašim kriterijem.

• V kolikor ste na internetu že našli ustrezno nepremičnino...

No, tukaj pa je zadeva še toliko bolj preprosta. Enostavno direktno kontaktirajte nepremičninskega posrednika, ki ima to specifično nepremičnino v ponudbi in predal vam bo vse potrebne informacije, ki vas zanimajo.

V primeru, da boste po tem »uvodnem« klicu želeli izvedeti še več oziroma narediti naslednji korak, pa se boste dogovorili za...

Korak #3: Virtualni sestanek...


Na tem sestanku vam bo nepremičninski agent preko poljubne aplikacije (Skype, MS Teams, Zoom, Whatsapp, Viber ali karkoli drugega) predstavil celoten postopek nakupa nepremičnine....

Od podpisa prodajne pogodbe, prijave pogodbe na FURS za odmero davka, notarske overitve prodajne pogodbe, načina plačila pa vse do primopredaje nepremičnine v posest ter vpisa v zemljiško knjigo.


Ravno tak vam bo predstavil tudi dejansko in pravno stanje nepremičnine, vso dokumentacijo (tlorise, gradbeno in uporabno dovoljenje) ter pogoje nakupa.

V kolikor boste želeli, boste lahko pregledali tudi dodatne fotografije same nepremičnine oziroma se v nekaterih primerih – s pomočjo 3D animacije - tudi virtualno sprehodili po nepremičnini.

Po domače...

Nepremičninski posrednik vam bo na tem videu klicu predstavi vse, kar bi vam predstavil na sestanku v živu - torej vse informacije, s katerimi morate kot kupec biti seznanjeni.

Če vam bo vse skupaj všeč, se boste pa seveda dogovorili tudi za...

Korak #4: Osebni ogled nepremičnine...


Seveda – točen termin bosta izbrala šele, ko se bodo sprostile omejitve gibanja oz. takoj ko bo ponovno sproščena dejavnost nepremičninskega posredovanja.

Sam ogled pa bo potekal v skladu s vsemi priporočili s strani vlade – vse bo primerno razkuženo, uporabljale se bodo maske in držala se bo varnostna razdalja.

To pomeni, da vaše zdravje nikakor ne bo ogroženo.

V kolikor boste na tem ogledu ugotovili, da vam je ta nepremičnina pisana na kožo in se boste strinjali s pogoji, potem pa sledi naslednji korak, ki se glasi...

Korak #5: Nakup nepremičnine...


Woo-hoo! Skoraj smo že tam...

V tem koraku sledi usklajevanje ter priprava prodajne pogodbe, kar lahko seveda izvedemo preko interneta.

Naša pravna služba vam bo pripravila osnutek prodajne pogodbe ter vam jo poslala na vpogled preko elektronske pošte.

Ko bosta osnutek potrdili obe stranki – kupec in prodajalec, se pogodba natisne ter posreduje v podpis tako vam kot tudi prodajalcu.


V trenutku, ko prejmemo podpisane izvode nazaj v agencijo, bo naša pravna služba izpeljala celoten nadaljnji posotopek – prijava na FURS za odmero davka na promet nepremičnin, notarsko overitev, kontakt z banko kupca in vse ostale zadevščine, ki sodijo zraven.

Ko enkrat uredimo tole, pa je čas za najboljši korak izmed vseh...

Korak #6: Primopredaja...


Tako...

Pa smo pri zadnjem dejanju, ki ga boste verjetno najbolj veseli...

V tem koraku se ponovno dobimo v živo in izvedemo primopredajo.

Vi prejmete ključe od svojega novega doma, mi pa vam zaželimo vse dobro in nato (če se bodo ukrepi že sprostili) udarimo high-five ter nazdravimo, kot se spodobi : )

Kako pa pri CENTURY 21 poteka prodaja nepremičnine?


Ker je prodaja nepremičnine vseeno malenkost bolj kompleksna kot nakup, boste v nadaljevanju zasledili nekoliko več korakov kot pri prejšnjem sklopu.

Seveda pa bo ravno tako vse razloženo v preprostem jeziku in verjamemo, da vam bo zadeva jasna.

Tako...

Pa začnimo...

Korak #1: Kontakt z agencijo...


Glede na lokacijo nepremičnine, ki jo želite prodati, kontaktirate ustrezno agencijo, ki pokriva to regijo (seznam CENTURY 21 agencij najdete TUKAJ).

Nato boste na kratko opisali vašo nepremičnino in preusmerjeni boste k agentu, ki vam bo lahko v vašem primeru najbolje pomagal.

S posrednikom se boste v nadaljevanju pogovorili o vaših željah, ravno tako pa boste izvedeli, kaj lahko za vas naredimo pri CENTURY 21, da bi se vaša nepremičnina prodaja hitro in enostavno.


V kolikor vam bo naš način dela ustrezal, vas bo posrednik zaprosil za posredovanje vse dokumentacije, ki jo imate glede nepremičnine (zemljiškoknjižni izpisek, gradbeno in uporabno dovoljenje, tloris, idr.) da lahko vse skupaj pregleda.

Ravno tako bi bilo super, če bi vključno s tem posredovali še nekaj fotografij, da si bo lahko posrednik celotno zadevo znal lažje predstavljat.

Nato pa se boste dogovorili za...

Korak #2: Virtualni klic...

Na podlagi poslane dokumentacije, bo posrednik pripravil individualen plan za prodajo vaše nepremičnine, ki vam ga bo predstavil na tem klicu.

Seveda boste ravno tako predebatirali ceno, postopek prodaje v času omejitev in marketinške aktivnosti, ki jih lahko izvedemo za vas, da bo prodaja kar se da enostavna in predvsem varna.

Ko se uskladite glede podrobnosti, bo posrednik na podlagi tega pripravil osnutek pogodbe, ki vam ga bo poslal v predogled.

Nato pa sledi...

Korak #3: Podpis pogodbe in vse, kar sodi zraven...

V kolikor se bodo takrat ukrepi že sprostili, se bo nepremičninski posrednik oglasil pri vas, da si nepremičnino tudi v živo ogleda in seveda tudi posname / fotografira.

Ravno tako boste takrat podpisali pogodbo o posredovanju.

Če se takrat ukrepi še ne bodo sprostili, pa boste pogodbo podpisali in jo poslali preko elektronske pošte.

Seveda bi bilo zaželeno, da v tem primeru priložite tudi vse možne fotografije, ki jih imate v zvezi z nepremičnino.

Ko spravimo pod streho tole, pa je čas za...

Korak #4: Oglaševanje...

Preko številnih marketinških kanalov bomo vašo nepremičnino predstavili čim večjemu številu potencialnih kupcev.

Ne samo, da bomo vašo nepremičnino oglaševali preko Facebooka, Googla, Instagrama, email kampanj in jo objavili tudi na največjih slovenskih portalih, pač pa bomo bomo s tem seznanili tudi našo interno bazo zaintersiranih kupcev, ki so v preteklosti izkazali interes za točno takšno nepremičnino, kot je vaša.

Skratka...

V tem koraku bomo naredili vse, kar je v naši moči, da vašo nepremičnino spozna čim več ljudi in da najdemo ustreznega kupca.

Seveda bomo prevzeli vso komunikacijo s potencialnimi kupci in vas obvestili šele, ko bo čas za...

Korak #5: Ogled v živo...

Takoj, ko se sprostijo omejitve med prehodi občin oziroma takoj ko bo ponovno sproščena dejavnost nepremičninskega posredovanja, bomo organizirali tudi ogled v živo.

Ogled bo izveden na način, da boste tako vi, kot tudi kupec ustrezno zaščitena.

In ja...

Da ne bomo trošli vašega časa po nepotrebnem, bomo na ogled povabili samo kupce, ki dejansko kupujejo in ne le ogledujejo nepremične.

Če na tem ogledu ugotovimo, da je kupec resnično zagret za nakup, bomo skupaj uskladili ceno in ostale pogoje, ki sodijo zraven.

Ko uskladimo omenjen zadeve, pa lahko gremo na prej na...

Korak #6: Dokumentacija...

Sledi usklajevanje in priprava prodajne pogodbe, kar ponovno lahko uredimo s pomočjo video klica preko interneta.

Osnutek prodajne pogodbe vam bo naša pravna služba poslala na vpogled preko elektronske pošte.

Ko je osnutek pogodbe potrjen s strani obeh pogodbenih strank, se vam natisnjena pogodba pošlje po pošti v podpis, ravno tako pa se pošlje tudi kupcu.

Ko se izvodi podpisanih pogodb vrnejo v agencijo, naša pravna služba izpelje nadaljnji postopek - prijava na FURS za odmero davka na promet nepremičnin, overitev pogodbe pri notarju in tako dalje.

Sledi pa...

Ja – prav imate...

Korak #7: Primopredaja...

Voilà – pa smo tukaj :)

S kupcem se srečamo na lokaciji same nepremičnine in izvedemo primopredajo.

Kupec prejme ključe do svojega novega doma in vsi skupaj si sežemo v roko ali pa udarimo s komolci – odvisno od takratnih ukrepov.

Tako...

Pa smo priromali do konca tega članka.

Sedaj, ko ste z vsem seznanjeni, pa vas vabimo,
da naredite naslednji korak...

... če seveda želite, da vam pomagamo pri prodaji ali nakupu nepremičnine in poskrbimo, da bo celoten proces enostaven in varen. 

Vse, kar morate v tem primeru narediti je, da kliknete na spodnjo povezavo in izberete agencijo, ki pokriva vašo regijo. Mi pa bomo poskrbeli za vse ostalo.

Kliknite tukaj in ugotovite, kako vam lahko pomagamo >>

Verjamemo, da se boste odločili pravilno.

Se slišimo,

Ekipa CENTURY 21 Slovenija

P.S. Če berete tale stavek, potem na zgornjo povezavo verjetno še niste kliknili.

In ne – s tem načeloma ni nič narobe.

Vemo, da je prodaja oziroma nakup nepremičnine proces, kjer morate zadeve dobro premisliti, preden sprejmete odločitev.

Vseeno pa upamo, da ste z današnjim člankom doživeli vsaj nekaj »aha« momentov in da vam je proces nakupa oziroma prodaje nepremičnine sedaj vsaj malenkost bližje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazaj

Zadnje novice

5 nasvetov za urejeno domačo pisarno...

5 nasvetov za urejeno domačo pisarno...

Trenutne razmere od nas zahtevajo, da se kar se da distanciramo od drugih. Posledično je veliko ljudi pričelo z delom od doma. V tem članku vam bomo predstavili kako urediti domačo pisarno, da vam bo le-ta nudila dovolj udobja ter hkrati pripomogla k učinkovitejšemu delu.

Kako z malo denarja praznično okrasiti dom...

Kako z malo denarja praznično okrasiti dom...

Če ste tudi vi mnenja, da za praznike porabimo preveč denarja in želite letos svoj dom okrasiti z minimalnim vložkom, potem ste na pravem mestu. V današnjem članku vam bomo namreč zaupali, kako lahko z malo truda in kreativnosti ustvarite čudovito dekoracijo, brez da bi za to morali popolnoma izprazniti svojo denarnico.

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.