3 razlogi za nakup nepremičnine v trenutnih časih...

v

Ja - koronavirus je prizadel skorajda vsako dejavnost, vključno z nepremičninsko panogo. Vendar pa to še ne pomeni, da je nepremičninsko poslovanje popolnoma zamrlo. Kljub kriznim razmeram lahko namreč še vedno kupite svoj prvi dom, stanovanje v bližini vaše službe ali pa nepremičnino za investicijo.

V bistvu nakup nepremičnine v teh časih prinaša tudi določene prednosti. Po mnenju nepremičninskih strokovnjakov je sedaj pravi čas za nakup nepremičnine, predvsem zaradi znižanih obrestnih mer ter zmanjšanega povpraševanja na nepremičninskem trgu.

Spodaj vam predstavljamo 3 glavne razloge, zakaj je sedaj morda idealen čas za nakup nepremičnine...

#1: Nizke obrestne mere

Če začnemo s primerjavo svetovne finančne krize v letu 2008 z današnjim koronavirusom, lahko ugotovimo, da so obrestne mere v zdajšnji situaciji ugodnejše kot v letu 2008. Poleg trenutno nizkih obrestnih mer, banke nudijo tudi ugodnejše pogoje za pridobitev posojila kot pred izbruhom pandemije. To sta dva ključna dejavnika, ki vsekakor nakazujeta na časovno primernost za izvedbo nepremičninskega posla. 

#2: Nepremičnine so stabilna naložba 

Za razliko od delniškega trga, kjer vedno obstaja tveganje oslabitve premoženja ter posledično nezaupanje vlagateljev, so nepremičnine stabilnejša naložba. Za nepremičnine torej lahko rečemo, da so stabilen razred premoženja, zato so le te tudi bolj priljubljene pri raznih investitorjih. 

#3: Poenostavljen postopek nakupa

Nakup nepremičnine še nikoli ni bil tako enostaven kot je danes. Večino korakov pri nakupu ali prodaji nepremičnine lahko opravimo kar s pomočjo tehnologije. Vse od ogledov pa do podpisov pogodb lahko opravimo s pomočjo video-klicev ter posredovanjem dokumentacije po pošti. Na ta način je delo olajšano, hkrati pa skrbimo za vašo varnost in varnost naših zaposlenih.

.

.

Tako...

Naj bo to za danes vse. 

Če ste tudi vi pomislili, da je sedaj pravi čas za nakup nepremičnine, potem vas vabimo, da nas kontaktirate in skupaj bomo poiskali najprimernejšo pot ter nepremičninski posel izpeljali strokovno, kljub vsem trenutnim omejitvam.

Ekipa CENTURY 21 Slovenija

Nazaj

Zadnje novice

Kako daleč iti pri zavarovanju vaše nepremičnine?

Kako daleč iti pri zavarovanju vaše nepremičnine?

Nepremičnina je najpomembnejše premoženje, ki ga pridobimo s pridnim delom in trudom, vendar je izpostavljeno določenim tveganjem, zato ga je priporočljivo ustrezno zavarovati. Pogosto se ob sklenitvi zavarovanja nepremičnine pojavi dilema o obsegu in višini zavarovanja.  V članku vam bomo predstavili zavarovanje nepremičnine na splošno, vrste zavarovanj, kakšno je primerno zavarovanje in najpogostejše napake ob sklenitvi zavarovanja.

Želim zgraditi hišo – kakšen je proces?

Želim zgraditi hišo – kakšen je proces?

Gradnja lastne hiše je verjetno en največjih projektov, ki se ga boste lotili v svojem življenju. Postopek gradnje je zapleten in dolgotrajen ter povezan z velikimi finančnimi obremenitvami. Ravno zaradi tega razloga je potrebno, da se gradnje lotite premišljeno in sistematično. V tem članku vam predstavljamo ključne korake pri gradnji hiše.

Kako izbrati najboljšo sosesko za življenje?

Kako izbrati najboljšo sosesko za življenje?

Ali tudi vi razmišljate o selitvi ali pa nakupu nove nepremičnine? Potem se vam nenehno porajajo vprašanja kot so - kje sploh želim živeti? Kako izbrati najboljšo sosesko? No... v tem prispevku vam bomo skušali pri tem pomagati...

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.