Nakup nepremičnine v obmorskem mestu? Tukaj je 5 razlogov, zakaj bi bilo o tem pametno začeti razmišljati...

v

Poletna sezona se počasi zaključuje in veliko je takih, ki so zaradi vse višjih cen apartmajev in hotelskih sob začeli razmišljati o nakupu nepremičnine v obmorskih mestih – bodisi na slovenski, bodisi na hrvaški obali.

In to nenazadnje ni nič nenavadnega...

Konec koncev se lahko na tak način poslovite od preglavic s planiranjem dopusta, izognete visokim sezonskim cenam in si zagotovite počitniško lokacijo, ki za vaše izbrane termine nikoli ne bo zasedena.

Danes vam predstavljamo 5 tehtnih razlogov, zakaj bi nakup nepremičnine v obmorskem mestu znala biti ena izmed boljših odločitev v vašem življenju…

#1: Vedno na voljo za dopust

Prvi - najbolj očiten - razlog, zakaj se splača imeti nepremičnino "na morju", je seveda ta, da imate prostor, kamor lahko greste kadarkoli si to želite.

S tem si prihranite vso načrtovanje, rezervacije in morebitne organizacijske preglavice.

Tukaj vam ni potrebno kaj preveč razmišljati – ko si zaželite oddiha, enostavno spakirate, se vsedete v avto in odpeljete.

#2: Prihodki od najema

Verjetno nam ne bi bilo treba posebej poudarjati, da se nakup nepremičnine ob morju lahko na dolgi rok obrestuje tudi za vašo denarnico, pa vendar...

Nakup počitniške hiše navsezadnje ustvari priložnost, da svojo nepremičnino oddajate v turistične namene, ko vas ni tam.

V visoki sezoni lahko na ta način poskrbite za dodaten prihodek in si hkrati pokrijete tudi stroške morebitnega kredita.

#3: Občutek domačnosti na dopustu

Ena izmed stvari, ki jo na dopustovanju v hotelskih sobah ali apartmajih ponavadi pogrešamo, je naše domače udobje.

Ko postanete lastnik počitniškega stanovanja, lahko prostor opremite in dopolnite s svojimi osebnimi stvarmi ter na ta način ustvarite občutek domačnosti, ki bo poskrbel še za bolj prijetno preživljanje počitnic.

Tako si boste za svoje dopuste skrajšali čas pakiranja, hkrati pa boste ustvarili prijeten dopustniški kotiček, ki bo poskrbel za brezskrben oddih od vsakdanjega življenja.

#4: Plan B za upokojitev

Nakup nepremičnine na morju lahko predstavlja odlično izbiro za menjavo prebivališča po upokojitvi. Na ta način se lahko enostavno preselite iz ene lokacije na drugo - brez velikih življenjskih sprememb ali navajanja na novo okolje.

V primeru, da trenutno že živite v lastniškem stanovanju, pa lahko le-tega prodate ali pa ga oddajate in tako poskrbite, da se pritok denarja ne zaustavi.

Zato je še toliko bolj pomembno, da pred nakupom temeljito razmislite o svoji idealni lokaciji in tehtno premislite, kaj bi vam odgovarjalo na dolgi rok.

#5: Naložba v prihodnost

Ko pride do naložb v prihodnost, načeloma obstajata dva tipa ljudi – prvi trdo delajo, vlagajo in se sprijaznijo s konceptom »zakasnjenega zadovoljstva« (da bodo lahko v nečem zares uživali šele čez mnogo let).

Spet drugi pa zagovarjajo koncept »living in the moment«, kjer vsak dan maksimalno uživajo in se ne obremenjujejo kaj preveč s tem, kaj bo prinesla prihodnost. Le-ti na koncu porabijo veliko za zabavo, potovanja, hobije in vse kar sodi zraven.

No - z nakupom počitniškega apartmaja ob morju lahko tako naredite oboje - si omogočite počitnice v enem izmed vaših najljubših krajev, hkrati pa skrbite za finančno blaginjo v prihodnosti.

Če povzamemo - nakup počitniškega apartmaja je zagotovo dobra ideja.

Dejstvo pa je, da se odločitev za takšen finančni vložek ne more zgoditi čez noč.

Vsekakor je pametno pred nakupom natančno preveriti svoje finance, raziskati možnosti posojila, predvsem pa izbrati lokacijo, ki vam bo najbolj ustrezala.

Ne glede na to, ali bo to vaš drugi dom ali pa zgolj dodaten vir prihodka, je ob koncu dneva še vedno zgolj in le vaša izbira.

Tako – naj bo to za danes vse.

Se beremo naprej prihodnjič,

Ekipa CENTURY 21

P.S. V kolikor vas zanima, katere nepremičnine se v tem trenutku prodajajo na slovenski & hrvaški obali, pa enostavno kliknite na spodnjo povezavo in pobrskajte med našo ponudbo...

Slovenija: https://c21.si/nepremicnine/prodaja/obalno-kraska.html

Hrvaška: https://c21.si/nepremicnine/hrvaska.html

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.