Kaj se dogaja na nepremičninskem trgu na Koroškem?

v

Na vprašanja o trenutni situaciji na trgu nepremičnin nam je odgovoril lastnik agencije CENTURY 21 Hestia Best, g. Borut Ošlak...

1... Kaj se trenutno dogaja na trgu nepremičnin v Koroški regiji?

Na Koroškem se zadnje čase pojavlja kar nekaj investitorjev, ki so pričeli z gradnjo novih večstanovanjskih objektov. Zaradi manjšega vlaganja v takšne nepremičnine v regiji v zadnjih 20 letih je povpraševanje po stanovanjih ogromno, kar posledično zvišuje ceno novih stanovanj. Cene novejših stanovanj se trenutno gibajo med 1600€/m2 in 1800€/m2. Zaradi gradnje 3. razvojne osi pa pričakujemo še manjši dvig cen nepremičnin, kar je iz našega vidika dobro in privlačno za bodoče investitorje.

2... Smo v času sproščanja ukrepov Covid -19, sprostila se je tudi dejavnost nepremičninskega posredovanja. Kako je s prodajalci in kupci nepremičnin - se je ponudba povečala in ali opažate povečano povpraševanje na strani kupcev?

Vsekakor sem vesel, da se je končno sprostila dejavnost nepremičninskega posredovanja in upam, da bomo sedaj lahko nemoteno opravljali našo dejavnost. Pri kupcih se občuti malo negotovosti zaradi trenutne situacije, ker so vsekakor previdnejši pri nakupih nepremičnin. Predvsem opažamo, da se težje prodajo starejša stanovanja in stanovanjske hiše.

3... Kakšne menite, da bodo posledice epidemije na trgu nepremičnin? Kakšni so možni scenariji za leto 2021?

Kljub epidemiji in zapletih v gospodarstvu zaradi Covida, cene nepremičnin zaradi velikega povpraševanja v naši regiji, ne padajo in pričakujem, da bodo tudi v prihodnje obdržale svojo ceno. Zaradi velikega števila novih stanovanj se morda zna zgoditi, da bodo starejša stanovanja malo izgubila na vrednosti vendar ne veliko. Prav tako pa pričakujemo veliko povpraševanja po nepremičninah izven mestnih središč, kot so stavbna zemljišča za izgradnjo stanovanjskih hiš.

4... Kako je z investitorji in novogradnjami v Koroški regiji? Jih je zaradi epidemije manj?

Veseli nas, da investitorji opažajo velik potencial v zadnjem letu pri vlaganjih v izgradnjo novih nepremičnin v Koroški regiji. Trenutno smo v zaključni fazi prodaje novih 40 stanovanj v Slovenj Gradcu, pripravljamo pa že nov projekt z 12. nadstandardnimi stanovanji v središču mesta, za kar je že veliko interesa. Prav tako pa se pripravljajo projekti novih stanovanj na Ravnah na Koroškem, tako da za enkrat epidemija ne vpliva na gradbeno dejavnost, kar nam je v veliko veselje.

5... Kakšno je povpraševanje po novogradnjah v Koroški regiji in kako je s ponudbo?

Zaradi zatišja gradnje v zadnjih 20 letih na našem območju je sedaj povpraševanje po novih nepremičninah enormno, kljub višjim prodajnim cenam. Zaradi stanovanjske stiske in priseljevanja, uspe investitorjem prodati praktično vse nove nepremičnine.

6... Kaj pričakujete v letu 2021, kakšni so možni scenariji na nepremičninskem trgu in v katero smer bodo po vsej verjetnosti šle cene nepremičnin?

Glede na presežek povpraševanje po nepremičninah tudi v letu 2021 ne pričakujemo padec cen nepremičnin. Investicija v nakup nepremičnin je stabilna in ne predstavlja nikakršnega rizika, tudi zaradi velikega povpraševanja po najemnih stanovanjih in stanovanjskih hišah v naši regiji.

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.