Kdaj je pravi čas za nakup nepremičnine?

v

Veliko ljudi se pred nakupom nepremičnine vpraša ali je zdaj res tisti pravi čas za nakup nepremičnine. Poleg tega se postavljajo še najrazličnejša vprašanja. Kaj bo s cenami nepremičnin? Bodo le te vrtoglavo narastle ali morda padle? Kako naj vem kdaj je tisti pravi čas za nakup? Na ta vprašanja vam bomo poskušali odgovoriti v nadaljevanju.  

Odločitev za nakup

Velikokrat je razlog odlašanja z nakupom nepremičnine povezan s samo odločitvijo. Najprej se je potrebno z gotovostjo odločiti, da si res želite kupiti nepremičnino. S tem boste razbili negotovost in nesigurnost, ki vas v veliki meri ovira pri nakupu nepremičnine. Ko je odločitev sprejeta, je potrebno ugotoviti kakšno nepremičnino si sploh želite. Ali je to velika hiša ali zgolj majčkeno stanovanje, to je popolnoma vaša odločitev. Na nakup nepremičnine izrazito vplivajo tudi razpoložljiva finančna sredstva, zato iščite nepremičnino v razumnem cenovnem razponu.

Cene nepremičnin

Vsi vemo, da je nakup nepremičnine povezan z velikimi denarnimi vsotami. Je pa res, da cene nepremičnin v zadnjem času dosegajo vrtoglave zneske. Vendar cene nepremičnin neprestano  nihajo in na to ne morete vplivati, zato se tudi ne gre zanašati na to, da bo cena nepremičnine čez dva meseca nižja kot je danes. Nenazadnje gre za nihanja, ki niso tako očitna, da bi se res splačalo čakati.

Čas

Med tem ko čakamo, naš dragocen čas teče in tako minevajo tedni, meseci, leta in mi še vedno čakamo na ugodno ceno in primerno nepremičnino. Poudariti želimo, da se z nakup nepremičnine ne splača odlašati. O teh boljših časih sanjamo vsi, vendar je to čakanje nesmiselno. Če najdete primerno nepremičnino jo zagrabite, saj vam morda jutri več ne bo na voljo in tako boste spet iskali in čakali na drugo nepremičnino in se vrteli v začaranem krogu.

Za konec

Za nakup nepremičnine boste v vsakem primeru odšteli veliko denarja. In ker cene nepremičnin pridno rastejo skupaj z obrestnimi merami posojil, vam priporočamo, da se za nakup nepremičnine odločite čimprej in zaživite novo življenje v svojem domu. Ne pozabite, da je vedno pravi čas za nakup nepremičnine, če najdete svoj želeni dom. Svoj dom pa morda lahko najdete na tej povezavi.

 

Ksenija Vrbnjak, dipl. prav. (UN)

 

Nazaj

Zadnje novice

Nasveti za selitev v času COVID-19...

Nasveti za selitev v času COVID-19...

Kljub strogim varnostnim ukrepom, ki trenutno veljajo ter posledično zmanjšanim socialnim stikom, še vedno obstaja način za varno gibanje. Čeprav se je življenje že pred časom ustavilo in je bilo nešteto dogodkov prestavljenih ali celo ukinjenih, so med nami posamezniki, ki svojo selitev načrtjujejo že dlje časa ter morda nimajo možnosti za prestavitev selitve (npr. ne morejo podaljšati svojih najemnih pogodb). Zato tem posameznikom ne preostane drugega, kot da selitev izpeljejo kot je bilo načrtovano.

Kako koronavirus vpliva na nepremičninski trg?

Kako koronavirus vpliva na nepremičninski trg?

Zadnje tedne, od kar se je življenje v Sloveniji obrnilo na glavo se marsikdo sprašuje, kaj se dogaja z nepremičninskim trgom in kaj se bo z njim zgodilo v prihodnosti. Nekateri posamezniki pričakujejo drastičen upad cen nepremičnin, spet drugi menijo, da bodo cene ostale nespremenjene in da bo po koncu epidemije spet vse po starem. Ne glede na to v katero skupino spadate vam razkrivamo, kaj se v resnici dogaja na nepremičninskem trgu in kakšni so obeti za prihodnost.

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.