Kako preprosto modernizirati videz večnadstropne hiše...

v

Dejstvo je, da so pred nekaj desetletji prevladovale hiše z več nadstropji, katere pa danes - na žalost - velikokrat izgledajo že dokaj zastarelo.

Na srečo pa je tudi tovrstne hiše mogoče spremeniti v modernejše različice - in to s precej "enostavnimi" spremembami.

Točno o tem bomo govorili v današnjem zapisu, kjer boste odkrili načine, s katerimi lahko večnadstropni hiši povrnete življenje.

Pa začnimo...

#1: Fasada

Najpomembnejši in najbolj opazen del hiše je zagotovo fasada. Modernejše fasade so običajno sestavljene iz dveh vrst površin...

Prevladujoča površina je klasična enobarvna gladka stena. Druga površina, ki lahko bistveno spremeni videz vaše hiše je naravni kamen.

Pri izbiri naravnega kamna upoštevajte kontrast med gladkimi stenami in teksturo naravnega kamna. Z dodajanjem naravnega kamna, pri posodobitvi nikakor ne morete zgrešiti.

#2: Okna

Nekaj let nazaj, so prevladovala okna z vrisanimi rešetkami, ki okno razdelijo na dvanajst ali več majhnih kvadratov. Danes to tovrstna okna že iz mode.

Naš predlog je, da okna zamenjajte za velika stekla brez rešetk, saj bo to konkretno spremenilo izgled vaše hiše.

Pri tem vsekakor uporabite okna z kljukami in nikakor z vodoravnimi drsniki.

Odsvetujemo tudi »fiksna okna«, katera niso samo neprivlačna, ampak tudi predvsem nefunkcionalna.

#3: Streha

Lastniki hiš pogosto spregledajo dejstvo, da streha močno vpliva na zunanji videz hiše. Streha je namreč veliko več kot zgolj »sredstvo« za zadrževanje padavin.

Pri izbiri novih strešnikov bodite pozorni na samo vrsto in barvo...

Najnovejši trendi narekujejo temnejše odtenke strehe. Ne pozabite, da je zamenjava strehe lahko kar velik finančen zalogaj, zato se prepričajte, da je to pravilna odločitev.

#4: Zunanja razsvetljava

Zelo preprost način za posodobitev videza tradicionalne večnadstropne hiše je dodajanje različnih zunanjih elementov.

Zunanji dodatki, kot so luči in moderne hišne številke, lahko naredijo bistveno spremembo. Sodobne hiše običajno temeljijo na majhnih podrobnostih.

Priporočena mesta na večnadstropni hiši za vgradnjo razsvetljave so naslednja: pot do vhodnih vrat, vhod, zunanja stena ter pot do garaže.

#5: Garažna vrata

Če ima vaša večnadstopna hiša garažna vrata, ki so obrnjena na cesto, so le ta idealna priložnost za posodobitev videza vaše hiše.

Garažnim vratom pogosto ne posvečamo pozornosti, a le te lahko hitro pokvarijo videz hiše. Priporočamo, da izberete sodobno zasnovana vrata.

Tako...

Predstavili smo vam samo nekaj možnosti, s katerimi lahko spremenite videz vaše hiše.

Izberite tiste, ki so vam všeč in ki bodo pozitivno vplivale na vaš dom.

In ne pozabite - tudi večnadstropne hiše so lahko moderne.

Do naslednjič,

Ekipa CENTURY 21 Slovenija

P.S. Če se namesto prenove bolj nabigate k nakupu, pa kar pogumno odlikajte na TOLE STRAN in preverite široko ponudbo hiš, ki jih imamo trenutno pri CENTURY 21 v posredovanju.

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.