Kaj najprej razpakirati v vašem novem domu?

v

Ko se končno preselite v nov dom, ste obkroženi s številnimi škatlami in zastavljati se vam začnejo številna vprašanja. Kje so brisače? Kdo je spakiral mačjo hrano? Ali so kozarci prispeli celi? Kljub temu, da ste verjetno že utrujeni, morate svoje stvari še razpakirati. V novem stanovanju se namreč morate počutiti udobno. Vendar, kje sploh začeti?

Prvi koraki

Ne glede na to, kako hitro si želite razpakirati stvari, morate najprej storiti sledeče. Svoje novo stanovanje temeljito očistite in ga pripravite na postavitev stvari. Lažje boste očistili police, okna ter tla, dokler še nimate stvari na svojih mestih. Ko bodo prispeli predmeti poskrbite, da bo vaš dom brezhiben.

Če do stanovanje ne morete dostopati dovolj zgodaj, razmislite o najemu profesionalnega čistilca, ki bo delo opravil namesto vas.

Nato preglejte in organizirajte svoje stvari. Preverite ali so prispele vse škatle in ali je morda kaj poškodovano. Nato nesite vsako stvar v prostoru kamor spada. Če ste si vse pravilno zapakirali in označili, bo razvrščanje mačji kašelj. 

Začnite s postavitvijo večjih kosov pohištva in gospodinjskih aparatov. Nato postavite še manjše predmete na želena mesta. Notranjo postavitev si načrtujte že predhodno, da ne boste večkrat premikali težjih kosov pohištva. 

Razpakiranja se morate lotiti kot sledi: najprej osnovne stvari, ki vam bodo takoj na razpolago. Zato dajte prednost svojim osebnim stvarem in razpakirajte le najnujnejše. 

Posteljnina

Morda ne boste mogli takoj razpakirati celotne spalnice, vendar boste zagotovo že prvi dan potrebovali posteljnino. V kolikor je potrebno, sestavite posteljni okvir ter oblecite rjuho, razpakirajte posteljnino in razgrnite odejo. Tako si boste lahko privoščili počitek, ko ga boste potrebovali.

Ostali predmeti v spalnici bodo lahko počakali, dokler ne najdete časa in energije, da se spopadete še z njimi. 

Kopalniški predmeti

Na vrhu seznama se nedvomno morajo znajti tudi predmeti za osebno higieno in zdravila. Namestite toaletni papir in milo, poiščite zobno ščetko in zobno pasto ter obesite brisače.

Namestite zaveso za tuširanje ter razpakirajte še ostale pripomočke za kopalnico, ki jih boste potrebovali, da boste lahko odpravili utrujenost zaradi selitve. 

Kuhinjske potrebščine

Razpakiranje kuhinje običajno trajala zelo dolgo. Predvsem zaradi velikega števila predmetov, ki jih je potrebno skrbno razvrstiti. Najprej priključite vse velike naprave tj. hladilnik in štedilnik.

Nato preidite še na manjše kuhinjske pripomočke – krožniki, jedilni pribor, kozarci, ponve ter lonci za kuhanje.

Predmeti za otroke in hišne ljubljenčke 

Če imate majhne otroke, med prvim razpakirajte tudi nekaj njihovih najljubših igrač, knjig in družabnih iger. Če boste otroke zamotili, se boste lažje osredotočili na svoje delo ter ga posledično tudi hitreje končali.

Prav tako ne pozabite tudi na svoje hišne ljubljenčke. Dobro je, da med prvimi odprete tudi škatlo s hrano za ljubljenčke ter poiščete njihove najljubše igrače. 

Na koncu 

Ko boste v novem domu uredili tri najpomembnejše prostore (spalnico, kopalnico in kuhinjo), lahko ostale stvari nekoliko počakajo. Nenazadnje niste časovno omejeni pri razpakiranju, zato se ga lahko lotite v tempu, ki vam odgovarja.

Če boste ostali organizirani in si zastavili razumne cilje bo vaš dom kmalu nehal izgledati kot skladišče polno škatel, ampak kot topel dom. 

Ko pridete do točke, da so vsi predmeti v škatlah v novem domu, si lahko že oddahnete, saj je za vami pomemben korak.

Ne glede na to, s kako hitrostjo se boste lotili razpakiranja, ste že v čisto svojem, novem domu.

V kolikor pa še niste našli svojega kotička za selitev, si lahko aktualne nepremičninske oglase ogledate TUKAJ. 

Do naslednjič, 

Ekipa CENTURY 21 

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.