8 drznih idej za božično dekoracijo vašega doma...

v

V normalnih okoliščinah bi se naš uvod glasil nekako takole: »Smo tik pred božičem, zato je skrajni čas, da začnemo razmišljati o božični dekoraciji našega doma«. Ker pa so letos okoliščine precej drugačne od običajnega, je morda sedaj prava priložnost tudi za drugačno, drznejšo praznično dekoracijo. Letos morda lahko končno realizirate kakšne odštekane ideje, ki ste jih v sebi zadrževali zaradi klasičnega mišljenja: »kaj bodo pa drugi rekli«, saj vaše dekoracije pravzaprav ne bo videl skoraj nihče. Tole je 8 idej za malenkost drugačno praznično dekoracijo...

#1: Sneženi mož

Pri dekoriranju doma je kopalnica prostor, na katerega običajno pozabimo. Da pa letos temu ne bo tako, vam predstavljamo idejo, kako lahko božično dekoracijo vključite tudi v kopalnico. Vaše stranišče lahko spremenite v sneženega moža. Kako? Na kotliček stranišča položite nekakšen pravokotni klobuk. Z dekoracijo nadaljujte na straniščnem pokrovu tako, da snežaku naredite obraz (pri tem ne pozabite na korenček!). Za piko na i, pa okrog wc školjke ovijte kos blaga ali šal. Tako - vaš snežak je končan.

#2: Zataknjen božiček

Legenda pravi, da božiček prinese darila skozi dimnik. Če se vaš dom ponaša s kaminom, kateri ni primaren način ogrevanja, lahko le tega izkoristite na zabaven način. Ponazorite lahko obtičanega božička tako, da božičkove hlače napolnite z vato ali blagom, da bodo izgledale kot noge. Vse skupaj nato postavite v kamin v smislu, da iz njega visijo samo noge. Če kamina nimate, lahko le tega tudi ustvarite s pomočjo lepenke.

#3: Trčen božiček

Če smo ravno pri božičku, imamo za vas še en zabaven predlog. Božička lahko namestite na vrata tako, da izgleda da je od nekod priletel, se zaletel ter se prilepil na vaša vrata. Za tak videz, božičku ne pozabite raztegniti rok in nog. Božička lahko enostavno izdelate sami s parimi kosi belega in rdečega blaga.

#4: Odštekan božiček

Če niste preveč drzni, morda ta dekoracija ne bo ravno primerna za vas. Na dvorišču ali celo na streho hiše, lahko namestite svetlečega božička, kateremu napeljete cevko tako, da bo izgledalo kot da odtaka vodo. Temu prizoru se bodo zagotovo nasmejali vsi vaši sosedje.

#5: Oblečene noge

Čisto običajno je, da na mizo postavljamo božične prte in raznorazne božične okraske. Ste morda kdaj pomislili, da bi mizi okrasili tudi noge? Noge lahko na primer oblečete v visoke nogavice ter jim obujete praznične copate.

#6: Okrašena brada

Ali se kdo v vaši družini lahko pohvali z bogato brado? Zagotovo ste že kje zasledili fotografijo, kako jo božični okraski lahko popestrijo. Morda je to unikaten način, za prispevek k dekoraciji vašega doma ali zgolj zabaven način za ustvarjanje spominov. Ne pozabite takšnih fotografij deliti tudi med prijatelje.

#7: Smreka do neba

Ta ideja vam bo prišla prav, če ima vaš dom prostor z nadstreškom ali verando. Smreko postavite znotraj prostora tako, da se od zunaj vrh smreke ne vidi. Nato manjšo smreko postavite na streho tako da bo izgledalo, da se le ta nadaljuje s smreko, ki je postavljena znotraj. Da bo vse skupaj še bolj realistično, uporabite zunaj in znotraj iste božične okraske ter osvetlitev.

#8: Stropna smreka

Naj se še sliši tako čudno, je verjetno marsikateri lastnik mačke že pomislil na to idejo. Pa ste smreko že uspeli postaviti na strop? Morda je letos idealen čas, da se tega tudi lotite. Smreko pritrdite na strop ter jo okrasite po enakem postopku kot bi jo sicer. Če se za konec nekoliko pošalimo: za posledice stropne smreke ne odgovarjamo.

.

.

Tako, prišli smo do konca naših odštekanih idej.

Upamo, da vas je katera izmed teh prepričala ter jo boste lahko uporabili v vašem domu.

Kljub temu, da letošnji december ne bo zaznamovan z druženjem, lahko le tega izkoristite tudi na drugačen način. Svoje odštekane dekoracije lahko prijateljem pokažete z video klicem ali jim pošljete fotografije. Za tiste posameznike za katere menite, da nad vašimi idejami ne bi bili navdušeni, pa jim odbite dekoracije lahko enostavno zamolčite.

Želimo vam čarobne praznike ter veliko zdravja.

Ekipa CENTURY 21 Slovenija

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.