6 pomembnih stvari, ki jih nikakor ne smete spregledati, ko prodajate hišo...

v

Dejstvo je, da se prodaja hiše ne izpelje kar tako - čez noč. Potrebno je namreč gledati na malo morje podrobnosti in ravno zato marsikdo meni, da gre za zapleten in dolgotrajen postopek. Da vam vse skupaj nekako olajšamo, smo za vas pripravili 6 pomembnih stvari, ki jih nikakor ne smete spregledati, ko prodajate hišo...

#1: Vaše finance

Če nameravate prodati hišo ali drugo nepremičnino, najverjetneje tudi razmišljate o nakupu novega doma. Zato vam priporočamo, da se že pred prodajo nepremičnine pozanimate o vaših zmožnostih za pridobitev morebitnega posojila pri bankah, s tem boste prihranili čas ter se izognili pretiranemu stresu.

Pred prodajo nepremičnine skrbno spremljajte nepremičninski trg, predvsem na območjih kjer bi radi živeli, da boste dobili okvirno sliko glede cen nepremičnin, ki se prodajajo. 

#2: Izberite nepremičninskega agenta, kateremu lahko zaupate

Eden najpomembnejših korakov pri prodaji nepremičnine je dobra izbira ter tesno sodelovanje z nepremičninskim agentom. Ne izberite prvega agenta, katerega ime ste našli na letaku, ki se je znašel v vašem nabiralniku. Izberite dva, tri ali več agentov ter jim zastavljajte vprašanja, da dobite občutek na kak način delajo. Nato jih med seboj primerjate in izberite tistega, za katerega menite, da se bo najbolj potrudil pri prodaji vaše nepremičnine. 

Poskušajte tudi ugotoviti na kakšen način se nameravajo lotiti trženja vaše nepremičnine. Pozanimajte se katere vire vse bodo uporabili za trženje vašega doma? Bo to samo oglas na oglasni deski v agenciji ali bodo to profesionalne fotografije, ki bodo vidne na vseh socialnih omrežjih in spletnih straneh, katere so namenjene nepremičninskemu trgu? Ali bo morda oglaševanje prepuščeno vam? 

#3: Naredite raziskavo 

Postavitev privlačne prodajne cene je ključna za dobro trženje. Vaš dom je mora vaše svetišče, vendar pazite, da vas osebna navezanost ne bo ovirala pri določanju cene. Lahko je mamljivo, da se držite nakupne vrednosti vašega doma, če pa se je v tem času nepremičninski trg obrnil v korist kupcev, pa takšna cena morda več ne bo realna.

Na nepremičninskem trgu lahko veliko povpraševanje tudi zviša ceno nepremičnine, kar vam spet omogoča da boste iztržili več kot bi sicer. Nekaj časa pred prodajo nepremičnine spremljajte cene na nepremičninskem trgu, saj boste tako lažje postavili realno prodajno ceno. 

#4: Bodite pozorni na podrobnosti

Prvi vtis je najpomembnejši za kupca, zato poskrbite da ne bo vaša hiša obkrožena z zaraščenim dvoriščem, neobrezano živo mejo ali morda starodavnimi razpadajočimi senčili, to najverjetneje ne bo navdušilo kupcev. Pri tem vam v urejanje okolice ni potrebno vložiti več sto evrov. Majhne spremembe, kot so sajenje barvitih rož, prebarvanje vhodnih vrat in čiščenje ruševin bodo prispevali k večji privlačnosti vaše nepremičnine. 

#5: Začrtajte korake do uspeha 

Pedantni kupci bodo v vaši nepremičnini iskali dlako v jajcu, zato poskrbite da bo čim več pomanjkljivosti odpravljenih. Preden boste pokazali nepremičnino, poskrbite da bo le ta v tip – top obliki. Poleg globinskega čiščenja vseh površin in prostorov še poskrbite, da boste omare za shranjevanje popolnoma pospravili, da bodo kupci lahko cenili njihovo vrednost. Prepričajte se, da se okna svetijo in da ima vsak lestenec delujočo žarnico, saj veliko kupcev posveča posebno pozornost dobri osvetlitvi.

Na zadnje ne pozabite odstraniti osebnih predmetov. Če boste kupce zasipali s fotografijami vaše družine in prijateljev si bodo težko predstavljali kako tam živijo. 

#6: Poskrbite, da bo vaš dom sijal ves čas

Težava, ki nastopi ko prodajate svoj dom v katerem še živite je ta, da mora le ta biti brezhiben ves čas prodaje. V pomivalnem koritu ne sme biti posode, prav tako ne sme biti umazanega perila v spalnici na tleh. Vse mora izgledati lepo, saj nikoli ne veste, kdaj bo agent pripeljal morebitnega kupca na ogled vaše nepremičnine.

Pri tem ne pozabite na vaše hišne ljubljenčke. Teh čez dan ne morete vzeti s seboj, zato nepremičninskega agenta seznanite tudi o tem, da ne bodo nastale dodatne nevšečnosti.

Skratka...

Prodaja nepremičnine je zahteven postopek, zato vam priporočamo sodelovanje z nepremičninskim agentom. Le tega si izberite modro in po lastni presoji. Agent vam bo pomagal speljati postopek prodaje ter vam bo tudi ves čas prodaje stal ob strani in vam dajal nasvete. Verjemite nasveti so še kako dobrodošli, ko ne veš ne kam in ne kako :) 

Naj bo to za danes vse. 

Do naslednjič, 

Ekipa CENTURY 21 

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.