Sledite tem 5-im preprostim nasvetom, če ne morete prodati vaše nepremičnine...

v

Če ste se lotili prodaje svoje nepremičnine in opažate, da kupcev enostavno ni na vidiku, potem je velika verjetnost, da je v vašem oglasu nekaj, kar potencialne kupce zmoti.

A brez skrbi – situacija še zdaleč ni tako katastrofalna. Pravzaprav lahko naredite 5 preprostih stvari, s katerimi lahko bistveno povečate možnost prodaje svoje nepremičnine.

#1: Urejenost

Pred prodajo nepremičnine poskrbite, da bo le-ta pospravljena, očiščena in urejena. Urejenost je zelo pomemben element pri prodaji nepremičnine, saj dandanes kupci nepremičnino kupujejo - tako rekoč - z očmi.

Ravno tako je smiselno investirati v obnovo nepremičnine, ki lahko občutno spremeni tako videz nepremičnine kot tudi njeno ceno. Neurejene nepremičnine kupce odbijajo in posledično je nepremičnino zelo težko prodati.

V kolikor je vaša nepremičnina potrebna obsežne obnove, je to še en razlog zakaj interesenti ne kupijo nepremičnine. Zavedajo se namreč, da bodo morali v njo še veliko investirati.

#2: Fotografije

Fotografije so pri prodaji nepremičnine iz dneva v dan bolj pomembne. Fotografije, ki jih objavite v nepremičninskem oglasu morajo biti kakovostne. Z drugimi besedami - pravilno osvetljene, kontrastne ter ostre. Ravno tako pa mora biti nepremičnina pred fotografiranjem primerno pospravljena & urejena.

V kolikor v fotografiranju niste najbolj vešči, vam priporočamo, da vam na pomoč priskočijo prijatelji in znanci, ki se na fotografije morda boljše spoznajo. Optimalno pa je, da se obrnete na profesionalnega fotografa, ki bo zagotovo poskrbel za izjemne fotografije, vi pa boste svojo nepremičnino tako lahko predstavili v najboljši možni luči.

#3: Znižajte ceno

Ko se ljudje prodaje nepremičnine lotijo sami, je pogosto prisoten čustven element, zaradi katerega kot prodajalci postavijo previsoke cene. Pogosta napaka, ki jo prodajalci nepremičnine naredijo, je tudi ta, da seštevajo izdatke, ki so jih vložili v nepremičnino.

To ni pravilen pristop določanja cene in posledično pride do tega, da nepremičnine ne morejo prodati. Za določitev primerne cene je smiselno, da si ogledate podobne nepremičnine v vaši okolici ter ugotovite za kakšno ceno se prodajajo.

Namig: Najboljše kar lahko storite ob določanju prodajne cene je, da se po pomoč obrnete k nepremičninskemu agentu. Nepremičninski agent ima namreč vsakodnevne izkušnje tako z določanjem cen kot tudi s poznavanjem nepremičninskega trga, zato še kako dobro poznajo aktualne razmere in vrednosti nepremičnin. Nepremičninski agent bo skušal zadovoljiti vaša pričakovanja, hkrati pa bo določil ceno, ki bo razumna tudi za kupce.

#4: Socialna omrežja

Ker živimo v dobi socialnih omrežij, je to smiselno izkoristiti tudi na področju prodaje nepremičnin. Ko objavite nepremičninski oglas, ga lahko delite tudi na socialnih omrežjih npr. na Facebooku, Instaramu, Twitterju, itd.

S tem boste dosegli, da bo oglas videlo več ljudi, ter bo morda doseglo tudi vašega kupca nepremičnine. Za še večjo razširitev oglasa, lahko prosite prijatelje, da vaš oglas delijo naprej med svoje prijatelje.

#5: Ogled nepremičnine

Ogled je izjemno pomemben korak pri prodaji nepremičnine, saj se le tako lahko potencialni kupec v živo seznani z nepremičnino ter se kasneje tudi odloči za nakup.

Dobro je, da je nepremičnina na voljo za oglede večino časa. Do vsakega potencialne stranke bodite prijazni in mu podajte vse pomembne informacije ter odgovorite na vsa vprašanja.

Tako – naj bo to za danes vse.

Upamo, da vam bodo spremembe pripeljale kupca vaše nepremičnine.

V kolikor bi želeli, da vam pri prodaji pomagajo naši nepremičninski posredniki, pa ste seveda vljudno vabljeni, da se nam oglasite in skupaj bomo sestavili načrt za karseda hitro prodajo vaše nepremičnine.

Se beremo naprej prihodnjič,

Ekipa CENTURY 21 Slovenija

 

 

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.