5 nasvetov za hitro in enostavno prodajo nepremičnine…

v

Če prvič prodajate nepremičnino, potem se vam verjetno celoten proces zdi malce zapleten. Na srečo pa lahko s pravilnim planiranjem in pripravo konkretno izboljšate možnosti prodaje nepremičnine. Tukaj je 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali prodati vašo nepremičnino hitro in po najvišji možno ceni.

#1: Popravite & renovirajte določene stvari

Vašo nepremičnino morate na trgu predstaviti v najboljši možni luči. Zdaj je torej čas, da prebarvate zid, kjer se lušči barva, zapolnite luknje v stenah, zamenjate luči, ki ne svetijo več, konkretno očistite ploščice, itd.

Pripravite seznam popravil, ki jih morate odkljukati preden začnete oglaševati svojo nepremičnino.

Če se sami ne počutite dovolj samozavestno za tovrstna popravila, pa se enostavno obrnite na nekoga, ki to obvlada.

#2 Pripravite nepremičnino za fotografiranje in kasnejše oglede

Dandanes praktično vsi kupci začnejo iskanje na spletu. To pomeni, da so fotografije nepremičnine tiste, ki naredijo prvi vtis.

Zatorej poskrbite, da so fotografije karseda dobre in profesionalne.

Namig: Fotografije bodo najlepše, če jih boste naredili na sončen dan. V kolikor je vreme oblačno ali deževno, vam predlagamo, da slikanje enostavno prestavite na drug dan.

Če se s temi stvarmi ne želite ukvarjati, pa bo najbolje, da se obrnete na profesionalnega fotografa.

Seveda pa v vsakem primeru vašo nepremično ustrezno pripravite za slikanje (in kasnejše oglede). Znebite se odvečne šare in depersonalizirajte prostore kolikor se le da. To pomeni, da se znebite večine uokvirjenih slik, osebnih stvari in česarkoli, kar bi prostor »pomanjšalo«.

Dodajte nekaj svežega cvetja in voilà- vaša nepremičnina je pripravljena.

Znova in znova videvamo, da se domovi, ki so pred oglaševanjem/ogledom lepo urejeni in pospravljeni, prodajo hitreje in po višji ceni.

In ko smo že pri ceni...

#3: Postavite pravilno ceno (že prvič)

Ena izmed najslabših stvari, ki jih lahko naredite je, da postavite previsoko ceno in potem zmanjšujete ceno, ko je nepremičnina že enkrat na trgu.

Takšne poteze potencialnim kupcem signalizirajo, da je z nepremičnino morda nekaj narobe (konec koncev se nikakor ne more prodati) in to jih še dodatno odvrne od nakupa.

Poleg tega pa previsoka cena podaljša čas prodaje. Da bi se izognili zmanjševanju cene, postavite pravo ceno že prvič.

Naredite raziskavo – poglejte za koliko se prodajajo nepremičnine v bližini, da dobite vsaj približno oceno vrednosti vaše nepremičnine.

Namig: Če se ne želite ujeti v past in postaviti bodisi prenizko, bodisi previsoko ceno, potem vam predlagamo, da se obrnete na cenilca ali pa nepremičninskega agenta, ki vam bo pri vsem skupaj lahko pomagal.

#4: Pozanimajte se glede potrebne papirologije

Ko pride do nepremičninskih poslov, previdnost ni nikoli odveč. Vsak dan se namreč pojavlja vse več goljufij in nikakor ne želite, da se to zgodi tudi vam.

Zatorej – pozanimajte se glede papirologije, ki jo boste potrebovali pri prodaji vaše nepremičnine in se (vsaj osnovno) izobrazite glede določenih zakonov.

Če glede česarkoli niste najbolj sigurni, pa povprašajte kakšnega znanca, ki je v preteklosti že prodal svojo nepremičnino, ali pa... še bolje... obrnite se na nekoga, ki se s tem srečuje vsak sleherni dan.

#5: Ostanite fleksibilni z ogledi

Na žalost prodaja nepremičnine, v kateri živite, nikoli ni najbolj priročna. Vendar pa, če jo resnično želite prodati, potem morate to vzeti v zakup in postati zelo fleksibilni, ko pride do ogledov nepremičnine.

Delo si seveda lahko olajšate tako, da si oglede (če je to le možno) organizirate enega za drugim in vse skupaj odkljukate v enem kosu.

Če imate otroke in/ali hišne ljubljenčke, poskrbite, da ne bodo motili samega ogleda, saj je nakup nepremičnine pomembna odločitev in vsak se bo počutil bolje, če bo ogled potekal mirno, brez kakšnih distrakcij.  

.

.

V kolikor se iz kakršnegakoli razloga sami nočete ukvarjati s prodajo svoje nepremičnine in želite, da nekdo to opravi namesto vas, potem se obrnite na nepremičninskega agenta, ki bo poskrbel, da se vaša nepremičnina proda v najkrajšem možnem času po najvišji možni ceni.

AMPAK!

Ne izberite prvega agenta, katerega ime ste našli na letaku, ki se je znašel v vašem nabiralniku.

Izberite dva, tri ali več agentov ter jim zastavljajte vprašanja, da dobite občutek na kak način delajo. Nato jih med seboj primerjate in izberite tistega, za katerega menite, da se bo najbolj potrudil pri prodaji vaše nepremičnine.

Poskušajte tudi ugotoviti na kakšen način se nameravajo lotiti trženja vaše nepremičnine. Pozanimajte se katere vire vse bodo uporabili za trženje vašega doma? Bo to samo oglas na oglasni deski v agenciji ali bodo to profesionalne fotografije, ki bodo vidne na vseh socialnih omrežjih in spletnih straneh, katere so namenjene nepremičninskemu trgu? Ali bo morda oglaševanje prepuščeno vam?

Tako – to bi bilo za danes to.

Do naslednjič,

Ekipa CENTURY 21 Slovenija

P.S. Če imate še kakršnakoli vprašanja, ali pa, če želite preverite, kako vam lahko pri prodaji nepremičnine pomgamo pri CENTURY 21, potem kliknite TUKAJ, izberite želeno agencijo in nas kontaktirajte.

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.