3 problemi, ki se skoraj vedno pojavijo pri gradnji hiše...

v

Gradnja hiše je pomemben dogodek v življenju ter hkrati postopek, ki zahteva veliko načrtovanja, usklajevanja, dela in nenazadnje tudi denarja. Zato je pomembno, da se gradnje lotite pravilno ter, da se izognete najpogostejšim napakam, ki se pojavljajo ob gradnji hiše. V članku vam bomo predstavili te napake in pojasnili kako se jim izogniti.

#1: Slabo načrtovanje

Dober načrt je temelj uspešne gradnje.

Če bomo načrt gradnje pripravili pravilno in do potankosti natančno bo ob sami izvedbi gradnje prišlo do manj napak.

Priporočljivo je, da že pred začetkom gradnje izdelate načrt z vsemi podrobnostmi tj. kakšna bo izolacija hiše, kakšno bo ogrevanje, kakšna bi naj bila okna in vrata, kakšna bo površina tal ipd.

S tem boste prihranili odločanje v času, ko morda več ne bo možnosti za spremembe načrta.

#2: Zamude pri gradnji

Zaradi navdušenosti in neučakanosti ob gradnji hiše običajno izgubimo občutek za čas. Vaša hiša se zagotovo ne bo zgradila v nekaj dnevih, zato je potrebna potrpežljivost.

Vendar pa s potrpežljivostjo ne gre odlašati v neskončnost. Problemi se pogosto pojavljajo glede časovne uskladitve, predvsem če imamo tuje izvajalce, kateri se redko držijo dogovorjenih rokov.

V pogodbi se skušajte dogovoriti za razumen rok gradnje. Vendar ne pozabite, da tudi dogovorjeni rok ni popolnoma fiksen, saj se lahko rok podaljša npr. tudi zaradi vremena (deževni dnevi ali dnevi, ko zunanja temperatura pade pod -5 stopinj).

V pogodbi se lahko z izvajalcem dogovorite tudi za pogodbeno kazen v primeru zamude.

#3: Presežena cena

Cena gradnje hiše je visoka, zato še enkrat poudarjamo, da je potrebno izdelati dober načrt, še preden se gradnja sploh začne.

Cena hiše je odvisna od različnih dejavnikov. Stroški se razlikujejo glede na material, vrsto hiše, način gradnje ter tudi od izvajalcev. Pridobite si čim več predračunov in jih med seboj primerjajte glede na ceno, kakovost in čas gradnje.

Pri skoraj vsaki gradnji je končna cena nekoliko višja, kot si jo zastavimo na začetku.

Skratka...

Gradnja hiše je za marsikoga velik finančni zalogaj, vendar če se je lotite pravilno bo ves trud poplačan. Občutek bivanja v lastni hiši je namreč neprecenljiv.

Če se tudi sami odločate za gradnjo hiše in še v lasti nimate parcele, vas vabimo, da si jih ogledate na naši spletni strani TUKAJ.

Se beremo naprej prihodnjič, 

Ekipa CENTURY 21

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.