3 preproste (in finančno dostopne) ideje za gradnjo dovoza...

v

Če tudi vas jezi, da pred hišo nimate dovolj prostora za parkiranje avtomobila, potem je skrajni čas, da si ustvarite lasten dovoz. Le-ta vam namreč ne bo omogočil le pakiranja, pač pa bo izboljšal tudi videz vašega doma. Ugotovite, kateri so trije enostavni in finančno dostopni načini za izgradnjo dovoza...

Nasip gramoza

Najlažji in tudi cenovno najugodnejši način za pridobitev dodatnega parkirnega prostora je odstranitev travnate površine in nasip gramoza. Ta metoda je učinkovita in kar je najboljše, tovrstno parkirišče lahko zgradite v samo enem dnevu. Vsekakor pa gramozno parkirišče ni trajna rešitev. Gramoz se namreč sčasoma razgradi ter pogreza, v močnem dežju pa lahko tudi odplava.

Dolgoročno gledano je možno, da boste za večkratne nasipe gramoza porabili več denarja kot če bi že prvotno vlili betonsko ploščo. Za preprečevanje rasti plevela lahko uporabite temu namenjeno folijo ali enostavno položite časopisni papir. Če se vam gramoz zdi preveč dolgočasen, si lahko omislite druge materiale kot so npr. zastirka ali zdrobljene lupine ostrig.

Tlakovanje

Trdnejši podlagi za parkiranje sta betonska in tlakovana plošča. Tovrstne plošče vam lahko izdelajo strokovnjaki, lahko pa se jih lotite tudi sami. Na spletu namreč obstaja veliko posnetkov, ki prikazujejo korake in vse trike gradnje. Postopek tlakovanja je sledeč: najprej je potrebno izkopati površino, ki jo nameravate tlakovati. Nato nasujte osnovo (gramoz ali drobljen beton).

Osnovo fiksirajte s kompaktorjem. Nasujte tanko plast peska. V nadaljevanju na plast peska položite tlakovce po vzorcu. Na robove namestite opeke, ki bodo preprečevale, da bi se tlakovci premikali navzven. Na koncu v medprostore in na tlakovce nasujte pesek in ga dobro utrdite. Če boste postopek pravilno izpeljali, boste po tlakovcu lahko vozili desetletja.

Betonska plošča

Zadnja in hkrati najtrdnejša podlaga je beton. Betonska plošča predstavlja najpogostejšo površino za parkiranje na svetu. Za beton lahko rečemo, da izgleda dobro, je ugoden ter trpežen. Za izdelavo betonske plošče je potrebnih manj korakov kot pri tlakovanju. Vsekakor pa morate biti vešči v vlivanju betona.

Če še tega nikoli niste počeli, je dobro, da začnete betonirati manjše površine ter se večjih lotite pozneje, ko boste že pridobili nekaj izkušenj.

Kateri način pa boste izbrali vi? Najugodnejšega ali najtrdnejšega? Odločitev je vaša.

Želimo vam prijetno gradnjo!

Ekipa CENTURY 21

 

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.