Prestižno

Maribor, Tabor

 • Hiša
 • ostalo
 • Prodaja
ID: 100108-221
cena nepremičnine
1.390.000,00
Velikost 675 m2
Parcela 9.478 m2
Zgrajeno 1880
Adaptirano 2017
cena nepremičnine
1.390.000,00
Nepremičninski
posrednik
Jernej Banfi
Jernej Banfi

85 nepremičnin

Podrobnosti

V mestu Maribor prodamo večji kompleks z meščansko vilo Wescher ter parkom in zemljiščem primernim za izgradnjo novega objekta stanovanjske, poslovno stanovanjske ali poslovne rabe.

Kompleks se nahaja na znani lokaciji ob Titovi cesti in zajema caa. 9.478m2 površine. Odlikuje ga izjemno pozicioniranje in hiter dostop do centra Mesta Maribor ter avtoceste.

Le streljaj od kompleksa se nahaja nakupovalni center Evropark, Univerzitetni klinični center,  Medicinska fakulteta.

Vila Wescher je delo arhitekta J.R. Klotza datira v pozno 19. Stoletje in predstavlja lep primer klasicističnega stanovanjskega poslopja obdanega s parkom. Objekt etažnosti K+VP+1+M razdeljen na 6. Stanovanjskih enot povezan z centralnim stopniščem je potreben celovite prenove. Leta 2016 je bila rekonstruirana streha ter nameščena nova kritina in žlebovi. Izdelan je podroben konzervatorski načrt za obnovo, namenska raba objekta se lahko spremeni.

Arhitekturna zasnova:

Novi objekt je zasnovan kot integralni del celote, hkrati pa harmonizira popolnoma različne robne dejavnike danega območja. Njegov paviljonski princip gradnje je vkomponiran v obstoječi park in hierarhično podrejen obstoječi vili, ki še vedno ohranja dominantno vlogo, tako na obrvanavani parceli kot širše v okolici. Novogradnja s svojo daljšo osjo v smeri S-J zapira ambient in preprečuje poglede proti obstoječim skladiščem na vzhodni strani kompleksa. Različno dolgi pasovi bivalnih prostorov, formirani na zahodnem delu objekta se pravokotno na vzdolžno os dotikajo parkovnega roba in z njim ustvarjajo preprlet krajinskega in urbanega. Nagnjeni vrtovi s svojo izvedbo omogočajo naravno osvetlitev prostorov v prvi kleti. Zelena streha objekta vnaša novo zeleno površino, ki z obstoječo vegetacijo zaključuje ureditev parka in celotne parcele.

Arhitektura objekta etažnosti K2 + K1 + P + 2 se prilagaja zatečenemu stanju in ohranitvi podobe obstoječega parka. Skupna pozidana površina parcele znaša 2033m2, faktor pozidanosti zemljišča znaša FZ = 0,21. Vsota bruto etažnih površin objekta nad koto terena znaša 4981m2, faktor izrabe zemljišča FIZ = 0,53.

Idejni projekt se lahko na željo investitorja prilagodi. Kompleks se prodaja kot celota oziroma je možen dogovor za odkup caa. 5000m2 stavbnega zemljišča lociranega za vilo primernega za gradnjo omenjenega idejnega objekta ali štirih stanovanjskih stolpičev s podzemno parkirno hišo.

Za več informacij in voden ogled nas kontaktirajte.

Prednosti za kupca

 • PRILOŽNOST ZA INVESTITORJE

Lastnosti

Prednosti

 • Parkirišče
 • Klet
 • Staromeščansko

Priključki

 • Elektrika
 • Voda
 • Kanalizacija

Okolica

 • Lep razgled
 • Zelo sončno

Lega

 • jug
 • zahod

Energetska izkaznica

Ni potrebna

V bližini nepremičnine

Trgovina 0.05 km
Pošta 0.2 km
Bolnica 0.2 km
Avtocesta 0.5 km
Banka 0.2 km

Nepremičninski posrednik

Jernej Banfi
Jernej Banfi

85 nepremičnin

C-NEP AGENCIJA d.o.o.

Zastopnik nepremičnine: C-NEP AGENCIJA d.o.o., Ulica Vita Kraigherja 5, 2000 Maribor

Nepremičnine v bližini

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.