Samo pri Century 21

Maribor, Center

  • Poslovni prostor
  • poslovni objekt
  • Prodaja
ID: 100101-8
cena nepremičnine
1.980.000,00
Velikost 1.200 m2
Parcela 5.301 m2
Št. nadstropji 5
Zgrajeno 1920
Adaptirano 1997
cena nepremičnine
1.980.000,00
Nepremičninski
posrednik
Mateja Voršič
Mateja Voršič

6 nepremičnin

Podrobnosti

V centru mesta, ob vzhodnem delu Partizanske ceste, v neposredni bližini železniške in avtobusne postaje, prodamo poslovno stavbo s pripadajočim večjim zemljiščem v skupni velikosti 5.301 m2.

Stavba je bila zgrajena leta 1920, obsega 5 etaž (klet, pritličje, dve nadstropji in podstrešno etažo) v skupni izmeri cca 1200 m2.

V pritličju stavbe je bila včasih trgovina (250 m2) v nadstropjih in podstrešni etaži so pisarniški prostori. Vhod v stavbo je iz Partizanske ceste.

Hiša ima tovorno dvigalo iz kleti do pritličja in direktno povezavo s skladiščnimi prostori na dvorišču. V stavbi je električna napeljava, vodovod in kanalizacija. Ogrevana je z radiatorji in ima lastno kurilnico.

Ulična stavba stoji na parceli velikosti 467 m2, ostala pripadajoča zemljišča z dvoriščnimi zgradbami pa merijo 4814 m2.

Južno od stavbe so bila na njenem dvorišču različna skladišča in drugi pomožni objekti. Večina teh zgradb še stoji. Točno leto izgradnje ni znano, v družinsko last je prišla leta 1928.

Trenutno je na zemljišču parkirišče s kapaciteto 90 parkirnih mest.

Konstrukcija zgradbe

Hiša je klasično grajena z opeko in ima lesene medetažne konstrukcije. V sobah in na hodnikih je parket, v sanitarnih prostorih so keramične obloge. Stavbno pohištvo (okna in vrata) je še originalno, okna so lesena. Hiša je bila v celoti obnovljena po letu 1947.

Leta 1997 so lastniki hišo ponovno adaptirali za oddajo in v nadstropjih ter mansardi so bile na novo urejene pisarne in obnovljene sanitarije. V mansardnih pisarnah so bile montirane klima naprave. Dvokapna streha je bila obnovljena leta 2002.

Pisarne, deloma trgovinski del in del kleti so bile zasedene do leta 2005, od takrat so prostori v stavbi na Partizanski 34 neoddani - prazni.

Za območje ločeno od stavbe je bil narejen in julija 2009 na Mestnem svetu MOM potrjen Občinski Podrobni Prostorski Načrt, ki sicer obsega večje območje (severni del kareja med Partizansko cesto, Mlinsko ulico in Ulico heroja Šlandra), predvideva pa gradnjo poslovno stanovanjskih objektov ( namenska raba: stanovanjska gradnja in gradnja za potrebe centralnih dejavnosti).

Vrste dopustnih dejavnosti so:

trgovina, gostinstvo, informacijske in komunikacijske dejavnosti, finančne in zavarovalniške dejavnosti, poslovanje z nepremičninami, strokovne, znanstvene in tehnične dejavnosti, druge raznovrstne poslovne dejavnosti, izobraževanje, zdravstvo in socialno varstvo, kulturne, razvedrilne in rekreacijske dejavnosti.

Predvidena dopustna maksimalna višina objektov je:

3 Kleti + Visoko Pritličje + 5 nadstropij + Mansarda.

Pod objekti in dvoriščem je predvidena izgradnja treh kletnih etaž z garažami, ki imajo uvoz iz Mlinske ulice. (Predvideni objekti naj bi bili opečne, skeletne konstrukcije, fasade v različnih izvedbah in materialih - ometane, lesene, kovinske, steklene). Predvidene so ravne strehe objektov, ki omogočajo izvedbo pohodnih teras.

Znotraj kareja so predvidene pešpoti, intervencijske poti, parkirišča in zelenice. Območje je komunalno opremljeno in omogoča navezavo predvidene zazidave na obstoječe omrežje.

Lastnosti

Priključki

  • Elektrika
  • Voda
  • Kanalizacija

Ogrevanje

  • Olje

Energetska izkaznica

Energijski razred: D

V bližini nepremičnine

Avtocesta 0.5 km

Nepremičninski posrednik

Mateja Voršič
Mateja Voršič

6 nepremičnin

C-NEP AGENCIJA d.o.o.

Zastopnik nepremičnine: C-NEP AGENCIJA d.o.o., Ulica Vita Kraigherja 5, 2000 Maribor

Nepremičnine v bližini

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.