Nepremičnine Moravske Toplice

1 nepremičnin Moravske Toplice

  • Hiša
  • kmetija
  • Prodaja

Moravske Toplice

PRODAMO POSESTVO V KANČEVCIH NA GORIČKEM Prodamo lično urejeno in vzdrževano manjše posestvo na popolnoma zasebni lokaciji v vasi Kančevci, ki je del...

Velikost 142 m2
Zgrajeno 2003
169.000,00
Podrobnosti
Jernej Banfi
Jernej Banfi

66 nepremičnin

E-Posrednik Ne zamudite priložnosti novo dodane nepremičnine
Prijavite se

Pomurska regija

Stanovanja

Na območju pomurske regije ne moremo govoriti o pravi oživitvi stanovanjskega trga, saj je dejavnost trga še vedno razmeroma majhna. Razlogi za to je tudi manjša kupna moč prebivalstva ter najvišja stopnja brezposelnosti na tem območju. je bilo v letu 2015 evidentiranih 193 prodaj stanovanj v večstanovanjskih stavbah. Evidentirani promet se je v primerjavi z letom 2014 minimalno povečal. Povprečna cena rabljenega stanovanja je bila 780 €/m2 in se je v primerjavi z letom 2014 znižala za 3 odstotke. V Murski Soboti z ožjo okolico je bila povprečna cena 880 €/m2 (upoštevanih je 67 prodaj, srednje leto zgraditve prodanega stanovanja je 1976, povprečna uporabna površina 48 m2), na celotnem območju Apaškega polja in Ščavniške doline (vključno z Gornjo Radgono in Ljutomerom) je bila povprečna cena 740 €/m2 (upoštevano število prodaj 45, srednje leto zgraditve 1979, povprečna uporabna površina 53 m2). V ostalih delih Pomurja je število razpoložljivih prodaj premajhno, da bi bili statistični kazalniki lahko verodostojni. Investicijska in gradbena dejavnost na Pomurskem območju je že od nastopa nepremičninske krize majhna. Na celotnem območju v gradnji praktično ni najti večjega projekta za stanovanja ali hiše za prodajo na trgu. Večjih zalog neprodanih stanovanjskih nepremičnin iz v preteklih letih nasedlih projektov v Pomurju ni.

Stanovanjske hiše

V pomurski regiji se je lani promet z eno- in dvostanovanjskimi hišami zmanjšal za 7 odstotkov. Povprečna cena je znašala 49.000 evrov in se je v primerjavi z letom prej znižala za 4 odstotke. Povprečno leto zgraditve je bilo 1965, povprečna površina prodane hiše 130 kvadratnih metrov (kar je skupaj z Dolenjskim območjem najmanjša povprečna površina med vsemi regionalnimi analitičnimi območji), pripadajočega zemljišča pa 1440 m2 (največ med vsemi regionalnimi analitičnimi območji). Na območju Apaškega polja in Ščavniške doline (zahodni breg reke Mure) se je za razliko od ostalega Pomurja promet hiš v primerjavi z letom 2014 nekoliko okrepil. Najvišje cene so dosegale hiše v Murski Soboti in ožji okolici, povprečna cena je dosegla 81.000 evrov (upoštevano je 21 prodaj, srednje leto zgraditve hiše je bilo 1967, povprečna površina hiše 140 kvadratnih metrov, povprečna površina pripadajočega zemljišča pa 650 kvadratnih metrov), najnižje pa tradicionalno na Goričkem, kjer je bila povprečna cena 23.000 evrov (upoštevano 18 prodaj, srednje leto izgradnje 1950, povprečna površina hiše 110 m2, povprečna površina pripadajočega zemljišča 1700 m2), kjer se prodajajo v povprečju najstarejše hiše z, zaradi zelo ugodne cene zemljišč, največjim zemljiščem.

Zemljišča za gradnjo

V povprečju ostajajo cene zemljišč za gradnjo v vzhodni Sloveniji, kljub rahlemu zvišanju v preteklem letu, še vedno najnižje v državi. V letu 2015 je na Pomurskem območju bilo evidentiranih 210 prodaj zemljišč za gradnjo stavb, kar znaša 8 odstotkov manj kot leta 2014. Povprečna cena zazidljivega zemljišča (15 €/m2) je bila, kljub zvišanju za 15 odstotkov, kakor po navadi najnižja med vsemi regionalnimi analitičnimi območji, kar je posledica na splošno nizke ravni cen nepremičnin. Povprečna površina prodanega zemljišča je bila 1100 kvadratnih metrov. V Murski Soboti in njeni okolici so se zemljišča za gradnjo hiš v povprečju prodajala po ceni od 31 do 36 evrov, na Goričkem za okoli 7 evrov, na ostalem območju Pomurja pa med 11 in 13 evri za kvadratni meter zemljišča. Trg poslovnih nepremičnin je v Pomurju tako majhen in razpršen, da ne omogoča verodostojne statistične analize. Na splošno je na Pomurskem območju ponudba poslovnih prostorov in lokalov precej večja od povpraševanja. V mestnih središčih v Murski Soboti in Gornji Radgoni je še zmeraj razmeroma veliko nezasedenih poslovnih prostorov, ki čakajo na kupce oziroma najemojemalce. Zato je na primer Nova Ljubljanska banka v Murski Soboti in v Gornji Radgoni ponudila svoje poslovne prostore v brezplačen najem in uporabo nevladnim organizacijam.

Kmetijska zemljišča

Lani smo na Pomurskem območju, kjer so sicer možnosti za kmetovanje ugodne in je kmetijska dejavnost najbolj razširjena, že drugo leto zapored zaznali opazno zmanjšan promet s kmetijskimi zemljišči. Leta 2015 smo na Pomurskem območju evidentirali 1230 prodaj kmetijskih zemljišč, kar je kakor po navadi največ med vsemi analitičnimi območji. Evidentirano število prodaj se je v primerjavi z letom prej zmanjšalo za 12 odstotkov, povprečna cena kmetijskega zemljišča (1,00 €/m2) se je zvišala za 11 odstotkov. Povprečna površina prodanega zemljišča je bila 5100 kvadratnih metrov. Na območjih ob vzhodnem delu Slovenskih goric je bila povprečna cena zemljišča 1,45 €/m2 (upoštevano število prodaj je 151, povprečna površina prodanega zemljišča je bila 7200 kvadratnih metrov), v ožji okolici Murske Sobote 1,20 €/m2 (upoštevano število prodaj 60, povprečna površina 7000 kvadratnih metrov), na Goričkem 0,60 € (upoštevano število prodaj 159, povprečna površina 5300 kvadratnih metrov), v preostalem Prekmurju pa 0,93 €/m2 (upoštevano število prodaj 413, povprečna površina 4000 kvadratnih metrov).

Gozdna zemljišča

Promet z gozdnimi zemljišči se lani na obravnavanih območjih v primerjavi z letom 2013 v povprečju zmanjšal za okoli 11 odstotkov, medtem ko se je povprečna cena znižala za okoli 8 odstotkov, na 0,55 €/m2. Povprečna površina prodanega zemljišča je bila 5800 kvadratnih metrov.

Century 21 - Pr(a)va misel pri nakupu / prodaji vaše nepremičnine
Vnesite svoj oglas

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se