Trije največji problemi pri selitvi (in kako se jim izogniti)

v

Selitev je naporno in stresno opravilo, zato se je morate lotiti premišljeno. Selitev ni samo težavno prenašanje stvari iz enega kraja v drugega, ampak tudi velika čustvena obremenitev, zato se morate nanjo pripraviti tako na miselni kot na čustveni ravni.

Kot prvo morate razčistiti ali se želite selitve lotili sami ali boste na pomoč poklicali selitveni servis. Selitveni servis naj bo vsekakor vaša prva izbira, če niste v najboljši fizični pripravljenosti ali če imate težave z dvigovanjem in prenašanjem težjih bremen. Strokovnjaki za selitve vam bodo zaradi številnih izkušenj prikrajšali čas selitve in vam prihranili nepotrebne napore. V kolikor ste še mladi in v dobri formi, se lahko selitve lotite tudi sami. Če vam zaradi obveznosti primanjkuje časa bo verjetno tudi za vas najboljša izbira selitveni servis.

Prevoz

Največji problem pri selitvi predstavlja prevoz. Če načrtujete selitev sami in je vaše edino prevozno sredstvo osebni avtomobil, boste verjetno v njem težko prepeljali družinski kavč, posteljo, hladilnik,... V tem primeru je najboljša odločitev, da za nekaj dni najamete kombi ali tovornjak. Ta vozila so danes že tako cenovno dostopna, da si najem za nekaj dni lahko privošči skorajda vsakdo. Z omenjenima voziloma boste tako lahko prepeljali večje stvari in več stvari hkrati. Ob tem si ne pozabite vozila rezervirati pravočasno. V kolikor ste se odločili za selitveni servis, si s prevozom ne boste rabili beliti glave.

Pakiranje

Če nameravate selitev opraviti sami, časovno ne boste tako hitri kot selitveni servis, saj boste morali vsako stvar zapakirati in zložiti sami. Priporočamo, da stvari zapakirate v škatle, vendar pazite, da v njih ne boste naložili preveč stvari, da škatla ne bo pretežka. Nihče si ne želi, da se škatla med selitvijo strga, kajne? Lomljive stvari skrbno zavijte v časopisni papir ali folijo z mehurčki. V kolikor se vam s selitvijo mudi, je za vas najboljša izbira selitveni servis. Z njimi se ne pozabite dogovoriti o odgovornosti za morebitne poškodbe ter nastalo škodo. V vsakem primeru priporočamo, da si osebne stvari in vrednejše predmete skrbno spakirate in preselite sami.

Nepotrebne stvari

Pred selitvijo dobro razmislite katere stvari boste sploh preselili, katere predmete sploh potrebujete in katerih se niste dotaknili že več kot leto dni. Nepotrebnih stvari ni nujno vreči v smeti, ampak se jih lahko znebite tudi s prodajo in si prislužite nekaj denarja, ali jih podarite nekomu, ki jih resnično potrebuje. V kolikor nameravate preseliti veliko težjih stvari (npr. vso belo tehniko) je priporočljivo, da najamete selitveni servis. Strokovnjaki selitvenega servisa imajo primerno opremo, kot so vozički in dvigala, s katerimi z lahkoto prenesejo težje stvari.

Za konec

Ne glede na to, ali se boste selitve lotili sami ali s pomočjo selitvenega servisa, vam želimo, da ob selitvi uživate. Hkrati pa vam želimo, da se v novem domu počutite kar se da udobno in domače.  

 

Ksenija Vrbnjak, univ. dipl. prav.

 

Nazaj

Zadnje novice

Želim na svoje – ali naj kupim ali najamem nepremičnino?

Želim na svoje – ali naj kupim ali najamem nepremičnino?

Skupaj z željo po samostojnem življenju se pojavi tudi prvo ključno vprašanje: ali nepremičnino kupiti ali najeti? Velikokrat slišimo, da je plačevanje najemnine zgolj metanje denarja vstran in da bi za ta denar lahko odplačevali posojilo in bi posledično bila nepremičnina nekoč naša. Ali je plačevanje najemnine res metanje denarja skozi okno? Ali je nepremičnino res boljše kupiti? Več o tem v nadaljevanju.

Pravni problemi pri nepremičninskih poslih (in kako se jim izogniti)

Pravni problemi pri nepremičninskih poslih (in kako se jim izogniti)

V postopku sklepanja nepremičninskega posla lahko naletimo na več pravnih problemov. Da bi se tem problemom izognili, vam v prispevku po posameznih točkah svetujemo kako se pravilno lotiti posamezne faze sklepanja nepremičninskega posla.

Kaj vse lahko pri nakupu ali prodaji nepremičnine gre narobe?

Kaj vse lahko pri nakupu ali prodaji nepremičnine gre narobe?

Vsakdo se v življenju vsaj enkrat sreča bodisi s prodajo bodisi z nakupom nepremičnine. Ker pa je ta dogodek običajno res enkraten, tako prodajalci kot kupci z njim nimajo veliko izkušenj. Posledično velja biti pri sklepanju nepremičninskega posla še posebej previden. Da bi se izognili težavam, na katere lahko naletite pri nakupu ali prodaji nepremičnine, vam predstavljamo kaj vse pri sklepanju nepremičninskega posla lahko gre narobe, tako na strani kupca kot na strani prodajalca ter kako se temu izogniti.  

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.