To so najboljša evropska mesta za investicijo v nepremičnine v letu 2018!

v

Kot investitor na nepremičninskem trgu se morate predhodno definitivno pozanimati o smiselnosti nakupa določene nepremičnine. V tem članku bomo pogledali v katerih krajih je smiselno investirati v nepremičnine v Evropi v letu 2018 in zakaj.

Lestvica 15 najboljših mest za investicijo v nepremičnine v Evropi v letu 2018 (od najboljšega do najslabšega)

1. Berlin
2. Kobenhavn
2. Frankfurt
4. Hamburg
4. Amsterdam
6. Madrid
6. München
8. Dublin
9. Luksemburg
10. Stockholm
10. Lizbona
12. Dunaj
13. Barcelona
14. Pariz
15. Praga

V letošnjem letu bodo z nepremičninskega investicijskega potenciala največ profitirala mesta, ki bodo izven Velike Britanije, razlog za to tiči v »Brexitu«. Kot prvotno lahko opazimo, da je med top 10 najbolj potencialnimi mesti v 2018 največ Nemških mest, razlog za to je, da bo v nadaljevanju še bolj kot kdaj koli doslej finančno središče EU po »Brexitu« postala Nemčija, saj lahko opazimo, da čedalje več podjetij, bank ipd. seli svoje sedeže v Nemška mesta.

Amsterdam in Dublin prav tako pridobivata na vrednosti nepremičnin zaradi »Brexita«, še posebej zaradi zelo dobre digitalne infrastrukture in dobrih pogojev za življenje. Poleg tega so prebivalci visoko izobraženi ter zelo dobro govorijo angleški jezik.

Prav tako je pozitiven trend naraščanja cen nepremičnin opazen v Španskih velikanih Madridu in Barceloni, ti dve mesti po napovedih ne bosta toliko profitirali od »Brexita«, vendar prav tako nista popolnoma izključeni. Investicijski potencial je pri njih zanimiv predvsem zaradi turističnega vidika. Barcelona za razliko od Madrida je uvrščena dosti nižje, za tem pa tiči razlog, da je Katalonija želela razglasiti neodvisnost na koncu leta 2017, kar je zamajalo tudi nepremičninski trg na tem območju.

Opozoriti je potrebno na že do sedaj zelo aktiven Luksemburg, kjer se bo zaradi bližine raznih pomembnih institucij EU nadaljeval trend rasti cen nepremičnin, še bolj pa zaradi prej omenjenega »Brexita« in seljenja različnih podjetij izven Velike Britanije, da ohranijo delovanje znotraj EU.

Lizbona na drugi strani ne bo skoraj nič profitirala od »Brexita« vendar njen potencial za investicijo v njene nepremičnine leži predvsem v nizkih cenah le teh in nizkih cenah življenjskih potrebščin ter naraščajoče gospodarske rasti na Portugalskem.

Kot že do sedaj povedano pri predhodnih mestih bo tudi Pariz profitiral zaradi »Brexita«, poleg tega je Pariz trenutno v obdobju zelo velikih investicij v infrastrukturo, vendar za razliko od drugih omenjenih mest trpi za tem, da so cene nepremičnin v Parizu že do sedaj bile zelo visoke in zaradi tega te nepremičnine niso tako zanimive za investitorje.

V srednjeevropskih mestih ni tako velikih nihanj od preteklih let zaradi nobenega razloga, saj na področje teh mest ne bo tako močno vplival »Brexit«, prav tako ni nobenih večjih novih turističnih atrakcij. Torej cene so zelo konstantne, lahko izpostavimo zgolj Prago, ki je v primerjavi z napovedjo za potencial za investiranje v nepremičninski trg za leto 2017, na lestvici za 2018 napredovala za štiri mesta in je zdaj petnajsta. Razlog za to je predvsem robustna ekonomija, turizem in aktivni domači investitorji.

Zaključek

Poglavitni razlog za rast cen nepremičnin v določenih krajih po Evropi bo do konca leta predvsem »Brexit« in porast turizma, ki je posledica veliko denarja na trgu. Sklepam pa, če investiramo v nepremičnino v bilo katerem mestu izmed teh top petnajst mest, ne moremo kaj veliko zgrešiti (ob predpostavki, da je nepremičnina primerna tudi po subjektivnih dejavnikih, kot so lokacija v mestu, ohranjenost stavbe,…).

Vir:

Spisal:

Dipl. pravnik Mihael Javornik Leskovar

Nazaj

Zadnje novice

To so najboljša evropska mesta za investicijo v nepremičnine v letu 2018!

To so najboljša evropska mesta za investicijo v nepremičnine v letu 2018!

Kot investitor na nepremičninskem trgu se morate predhodno definitivno pozanimati o smiselnosti nakupa določene nepremičnine. V tem članku bomo pogledali v katerih krajih je smiselno investirati v nepremičnine v Evropi v letu 2018 in zakaj.

Kdaj se lahko odpove najemna pogodba?

Kdaj se lahko odpove najemna pogodba?

Delež prebivalstva, ki živi v najemniških stanovanjih narašča, seveda pa je vedno več tudi lastnikov, ki svoja stanovanja oddajajo v najem. Najemna pogodba je sicer urejena v Obligacijskem zakoniku, vendar se za stanovanjska najemna razmerja uporablja Stanovanjski zakon (SZ-1), ki je specialnejši predpis. Med drugim Stanovanjski zakon ureja tudi vprašanje odpovedi najemnega razmerja. Ta prispevek velja zgolj za odpovedi najemnih pogodb, katerih predmet pogodbe so tržna najemna stanovanja. To so tista stanovanja, ki se prosto oddajajo na trgu (niso na primer neprofitna ali namenska najemna stanovanja).

Century 21 - Pr(a)va misel pri nakupu / prodaji vaše nepremičnine
Vnesite svoj oglas
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.