Štiri presenetljive stvari, ki lahko dvignejo vrednost vaše nepremičnine

v

Najpogosteje imajo prodajalci nepremičnine v mislih: zakaj bi saniral nepremičnino, če je bom tako ali tako prodal. Ta misel je napačna, saj lahko z minimalnim vložkom znatno povečate vrednost nepremičnine. Pri prodaji nepremičnine, pa naj bo to hiše, stanovanja, pisarne ali parcele ima zelo pomembno vlogo prvi vtis. Prvi vtis si kupec ustvari tako na podlagi fotografij kot tudi s samim ogledom nepremičnine. Zato poskrbite, da bodo tudi fotografije nepremičnine privlačne. Da pa bodo fotografije lahko privlačne, morate tudi samo nepremičnino narediti privlačno, torej v kolikor ta že v osnovni ni, jo boste morali vsaj nekoliko sanirati.

Okolica in zunanjost

Če prodajate hišo, si kupec ob ogledu nepremičnine ustvari prvi vtis glede okolice in zunanjosti. Ta vtis je zelo pomemben, saj kupec že v tej fazi hitro oceni ali je nepremičnina res vredna toliko za kolikor jo prodajate. Zato poskrbite za okolico hiše. Trava naj bo pokošena, plevel med tlakovci naj bo odstranjen in vrt naj bo urejen. Zasadite lahko tudi okrasne rože ali drevesa, ki bodo dajale sočne sadeže. V kolikor se vaša hiša še ne ponaša s teraso, vam priporočamo, da jo zgradite. Terasa kupcem veliko pomeni, saj si ob pogledu nanjo takoj predstavljajo kako bodo na njen uživali s svojo družino in prijatelji. Investicija v teraso se splača, saj bo zagotovo dvignila vrednost vaše nepremičnine.

Preverite tudi stanje fasade, v kolikor je ta že dotrajana jo prenovite. Fasada ima prav tako zelo pomemben vpliv na kupce. Ne pozabite tudi na ograjo. Če je še nimate vam priporočamo, da jo postavite, saj bodočim kupcem daje vtis varnosti in zasebnosti. Razglejte se in ugotovite kaj še lahko izboljšate, morda zamenjate star nabiralnik ali neprivlačna vhodna vrata.

Barvanje sten

Pleskanje je eno izmed najcenejših sanacij, katero bo stanovanje, hišo ali pisarno naredilo prijetnejše in privlačnejše. Temačne ali žive stene prepleskajte na svetle barve, tako boste hkrati dosegli tudi videz večjega stanovanja. Spremljajte najnovejše trende barv in tako s pleskanjem zagotovo ne boste zgrešili. Če so v vaši nepremičnini tapete, jih skušajte odstraniti, saj potencialni kupci vedo, da odstranjevanje in kasnejše pleskanje predstavlja strošek.

Pohištvo

Ko kupec vstopi v notranjost nepremičnine najprej opazi prostornost in svetlobo. Kot že rečeno lahko to izboljšate z barvanjem sten. Ko končate s pleskanjem se morate vprašati kaj pravzaprav želite prodati? Ali je to vso pohištvo, ki je v nepremičnini? Ali želite prodati samo nepremičnino, pohištvo pa obdržati? Če se odločite, da boste prodali tudi pohištvo, mora to biti ohranjeno in uporabno. Znebite se starih preprog, zaves, posteljnin in prtov. Najpomembnejši del stanovanja je kuhinja. Kuhinjo lahko hitro in enostavno prenovite z menjavo ročajev na predalih ali menjavo pip ipd.

Če želite kuhinji povečati vrednost, dodajte aparate iz nerjavečega jekla. Tovrstni aparati bodo vaši kuhinji dodali občutek prestiža. Kuhinji lahko dodate tudi granitni pult, ki bo prav tako dodal luksuzen pridih. Ne pozabite, kuhinja je najpomembnejši del stanovanja, kateri od nakupa odvrne največ kupcev.

Tehnologija

Veliko kupcev bo opazilo moderno tehnologijo, ki jo boste pripravljeni prodati skupaj s stanovanjem. To predstavlja zelo dobrodošel dodatek, katerega bodo kupci vsekakor opazili. To ne pomeni, da morate kupiti novo televizijo ali računalnik. Pohvalite se lahko že z indukcijsko ploščo v kuhinji ali klimo, katera bo kupcu omogočala lažje prenašanje poletne vročine.

Sklep

Z majhnimi vložki lahko znatno povišate vrednost nepremičnine. Z upoštevanjem vsaj nekaterih od predstavljenih nasvetov, lahko opazno spremenite podobo nepremičnine, kar bodo opazili tudi potencialni kupci. Postavite se v vlogo kupca in ugotovite kaj bi vas pri  nepremičnini zmotilo. Če sami ne morete podati objektivne ocene, lahko za pomoč prosite prijatelje in znance, kateri vam bodo lažje podali tovrstno oceno.

 

Ksenija Vrbnjak, univ. dipl. prav.

Nazaj

Zadnje novice

Kdaj je pravi čas za nakup nepremičnine?

Kdaj je pravi čas za nakup nepremičnine?

Veliko ljudi se pred nakupom nepremičnine vpraša ali je zdaj res tisti pravi čas za nakup nepremičnine. Poleg tega se postavljajo še najrazličnejša vprašanja. Kaj bo s cenami nepremičnin? Bodo le te vrtoglavo narastle ali morda padle? Kako naj vem kdaj je tisti pravi čas za nakup? Na ta vprašanja vam bomo poskušali odgovoriti v nadaljevanju.  

Kako izbrati najboljšo sosesko za življenje?

Kako izbrati najboljšo sosesko za življenje?

Tudi vi razmišljate o selitvi ali morda o nakupu nove nepremičnine, morda celo o novogradnji? Ob tem pa se vam nenehno poraja vprašanje: kje sploh želim živeti? Kje je tisti kraj, na katerem bom pripravljen živeti celo življenje? Kakšna naj bo soseska, kjer bom živel? V tem prispevku vas bomo skušali pripeljati do rešitve te dileme.

Plačati notranjega oblikovalca ali vzeti stvari v svoje roke?

Plačati notranjega oblikovalca ali vzeti stvari v svoje roke?

Veliko ljudem se zdi najem notranjega oblikovalca potrata denarja, zato raje vzamejo stvari v svoje roke. Ste tudi vi med njimi? V tem članku vam bomo predstavili notranjega oblikovalca tudi iz drugega zornega kota ter vam predstavili zakaj ga je smiselno najeti in kako bo to vplivalo na vaše vsakodnevno bivanje.

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.