Kako izbrati najboljšo sosesko za življenje?

v

Ali tudi vi razmišljate o selitvi ali pa nakupu nove nepremičnine? Potem se vam nenehno porajajo vprašanja kot so - kje sploh želim živeti? Kako izbrati najboljšo sosesko? No... v tem prispevku vam bomo skušali pri tem pomagati...

Mesto ali podeželje?

Na začetku morate ugotoviti ali ste bolj mestni tip človeka ali raje zahajate v naravo in se prepuščate žvrgolenju ptic ali morda celo kmečkim opravilom. Življenje v mestu in življenje na podeželju je precej raznoliko. Če se vam že v tej fazi pojavi dilema, vam priporočamo, da za nekaj mesecev preizkusite tako življenje v mestu kot tudi življenje na podeželju (kratkotrajni najem). Tako boste spoznali prednosti in slabosti obeh načinov življenja, kar vam bo olajšalo odločitev.

Zanimivost: pomemben dejavnik pri odločitvi za domovanje v mestu ali na podeželju je v zadnjem času tudi onesnaženost zraka. Kakovost zraka na podeželju je namreč boljša zaradi manjšega števila onesnaževalcev in bližine gozdov ter drugega rastlinstva, ki pripomore k naravnemu čiščenju zraka. To je lahko pomemben dejavnik predvsem če se boste selili skupaj z majhnimi otroci, ostarelimi ali bolnimi.

Mesto...

V kolikor ste ugotovili, da spadate med zagovornike mestnega življenja, vam je najverjetneje pomembna hitra dostopnost do službe, šole, vrtca, zdravstvenih ustanov in trgovskih centrov ter raznolika možnost udeleževati se kulturnih, športnih in drugih družbenih dogodkov. Odločitev za življenje v mestu lahko nakazuje tudi na to, da niste najbolj družaben tip človeka, saj so medčloveški odnosi v mestih slabši v primerjavi s podeželjem, kjer načeloma vladajo dobri medsosedski odnosi.

Odločitev za življenje v mestu pa ima na začetku eno negativno lastnost tj. visoke cene nepremičnin. Veliko ljudi se odreče mestnemu življenju, ravno zaradi previsokih cen nepremičnin.  

Podeželje...

Če ste ugotovili, da mesto ni kraj v katerem bi živeli, pomeni to samo eno, da ste ljubitelj narave in umirjenega teka življenja. V sodobnem načinu življenja je vedno več stresnih situacij, ki nelagodno vplivajo na počutje in razpoloženje, zato je pomembno, da se od tega lahko umaknete v dom, kjer je sproščeno vzdušje in kjer vlada mir. Še ena pozitivna lastnost življenja na podeželju so topli in pristni medsosedski odnosi. Prednost življenja na podeželju predstavljajo tudi nižje cene nepremičnin.

Kako torej izbrati najboljšo sosesko?

Ne glede na to ali ste se odločili za življenje v mestu ali na podeželju, morate izbrati še najprimernejši del mesta/podeželja za domovanje. V mestu se morate odločiti ali želite živeti v strogem centru ali se boljše počutite na obrobju mesta. Na podeželju pa ob izbiri bodite pozorni na oddaljenost od mesta, od glavnih cest, od službe in drugih pomembnih infrastrukturnih točk.

Na dobro sosesko vplivajo tudi druge okoliščine, kot so hitra dostopnost, ugoden teren, primerna infrastruktura, dobri sosedje ter najpomembnejše – varnost. Pred nakupom/najemom se pozanimajte o vseh navedenih okoliščinah. V mislih imejte tudi to, da je najboljša soseska tista soseska v kateri se dobro počutite in kamor se radi vračate.

Tako...

Upamo, da smo vam s tem člankom predstavili bistvene prednosti in slabosti življenja v mestu in na podeželju in da boste lahko z našo pomočjo našli primerno sosesko za življenje. V kolikor še iščete svojo sanjsko nepremičnino ste vabljeni, da si ogledate tudi oglase na naši spletni strani TUKAJ.

Nazaj

Zadnje novice

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.