7 TOP nasvetov pri nakupu nepremičnine

v Nasveti

Nakup nepremičnine terja pomembno in preudarno odločitev v življenju posameznika, saj je od nje odvisna kvaliteta njegovega bivanja.

Nakup nepremičnine terja pomembno in preudarno odločitev v življenju posameznika, saj je od nje odvisna kvaliteta njegovega bivanja. Nenazadnje je povezana z visokim finančnim vložkom, zato je bistvena sestavina tega koraka tudi varnost.

Nakup nepremičnine terja pomembno in preudarno odločitev v življenju posameznika, saj je od nje odvisna kvaliteta njegovega bivanja. Nenazadnje je povezana z visokim finančnim vložkom, zato je bistvena sestavina tega koraka tudi varnost.

Največjo varnost si zagotovite, če nakup izpeljete s pomočjo nepremičninske agencije in Century 21 je številka ena v svetovnem merilu. Ponudimo vam lahko dostop do nepremičnin v 80 državah po celem svetu. Naši strokovno podkovani nepremičninski agentje vas bodo opremili z vsemi informacijami, ki jih potrebujete še pred selitvijo. Vaše skrbi glede nakupa nepremičnine lahko torej varno položite v naše roke.

Kaj vam svetujemo in na kaj vas želimo opozoriti? Za vas smo zbrali 7 TOP nasvetov, ki vas bodo pravilno usmerili pri izbiri nepremičnine:

Premislite o svojem življenjskem slogu, željah in potrebah

Zakonski status, oblika zaposlitve, hobiji, želite imeti svoj vrt, vam je ljubše življenje v stanovanju ali v hiši, v mestu ali na vasi.

Naredite okvirni izračun finančnih sredstev, možnosti najema posojila ali kredita

Pridobite ponudbe za kreditiranje s strani različnih bank ter se pozanimajte o oblikah kreditiranja, načinih zavarovanja kredita, morebitnih poroštvih ter o dodatnih možnostih za zniževanje obrestne mere. Pozor: v okviru sistema Century 21 vam je na voljo kreditno svetovanje ter svetovanje s področja zavarovalništva!

Bodite pozorni na lego nepremičnine, razporeditev prostorov, sončno svetlobo, dvigalo, klimatizirane prostore

Ti elementi so pomembni glede na strani neba, letne čase, vremenske razmere.

Cestna povezava

Lažji in hitrejši dostop do stanovanja, neželeni hrup, bližina trgovine, šole, vrtca, službe, zdravstvenega doma, otroškega igrišča, kako je urejen javni prevoz, …

Razgled

Želite skozi okno gledati na parkirišče, travnik, gozd, park, hribe, otroško igrišče, …

Gradbeni material in kakovost gradnje

Izognite se materialu, ki vsebuje škodljive snovi, pozanimajte se o toplotni izolaciji, površini oken, …

Vzdrževanost nepremičnine

Preverite ali je nepremičnina ustrezno vzdrževana, ali bo potrebno prenoviti oziroma zamenjati določene dele stanovanja,…

Smo v vas zbudili zanimanje in številna vprašanja?

Pokličite nas ali nas obiščite v naši poslovalnici. Veseli bomo vašega zaupanja!

Nazaj

Zadnje novice

Primerjava cen nepremičnin v največjih slovenskih mestih

Primerjava cen nepremičnin v največjih slovenskih mestih

Namen tega prispevka je predstaviti cene nekaterih tipov nepremičnin v največjih slovenskih mestih. Cene stanovanj, stanovanjskih hiš, zemljišč za gradnjo in pisarn so podane v EUR na kvadratni meter, cene garaž pa v skupnem za celotno garažo. Pri tem je treba upoštevati, da so cene bolj ali manj točne. Če bi želeli izračunati povprečje, bi namreč morali zajeti ogromno količino podatkov, ki pa vsi iz uradnih statistik niso razvidni.

Pomen vpisa v Zemljiško knjigo in vrste vpisov

Pomen vpisa v Zemljiško knjigo in vrste vpisov

Čeprav je dan danes nepremičninski trg poln različnih specialistov, ki nam garantirajo, da bomo zagotovo postali lastniki določene nepremičnine oz., da bomo pridobili katero drugo stvarno pravico na nepremičnini, si je potrebno zapomniti, da vse to kar je dogovorjeno ustno in zapisano v civilnih pogodbah med strankami, ne pomeni kaj dosti, če ni nato zapisano tudi v Zemljiški knjigi (v nadaljevanju ZK). V tem članku vam bom predstavil pomen vpisa nepremičnine in vseh pravic ter pravnih dejstev v ZK, ter kakšne vpise poznamo.

Century 21 - Pr(a)va misel pri nakupu / prodaji vaše nepremičnine
Vnesite svoj oglas
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.