Barvni trendi za vaše stanovanjske prostore v letu 2018

v

Od zelene v letu 2017 do…

Zelena barva je bila leta 2017 na podlagi predloga vodilnega podjetja za področje barv in določanja trendov Pantone smernica za notranje oblikovanje. Vendar tako kot hitro mine leto, se spreminjajo tudi ti trendi.

Izvršna direktorica družbe Pantone, Leatrice Eiseman je že pred časom izjavila, da se bo v letu 2018 našlo nekaj za vsakogar: »Kovinske barve so klasika, a prihodnje leto (torej v letu 2018) bomo videli več nevtralnih barv«. Več bo po mnenju družbe tudi prosojnih materialov in mavričnih odtenkov, ki bodo skupaj spominjali na nežne milne mehurčke.

Pastelne barve bodo zamenjale močne in intenzivne barve iz leta 2017. To bo navdušilo vse ljubitelje živahnih barv, s katerimi si bomo v letu 2018 popestrili vsakodnevno življenje v naših bivalnih prostorih.

Predlogi barvnih palet

V nadaljevanju vam bom predstavil osem barvnih palet, ki jih je podalo podjetje Pantone preko izjav svoje izvršne direktorice kot trend za leto 2018 in jih je nadalje opisala tudi arhitektka Alja Košir v svojem blogu.

Kot prva barvna paleta se predstavlja: Iznajdljiva: To paleto sestavljata komplementarni modra in oranžna. »To je zelo zanimiva barvna kombinacija, saj združuje tople in hladne tone« pravi Eisemanova, »hkrati pa od nje sploh ne moreš odtrgati pogleda.«

Druga barvna paleta je: Zelenjavna: Kombinacija barv sadja in zelenjave (na primer stebelne zelene, borovnic in jajčevcev), bo v tej barvni paleti predstavljala zdrav in aktiven življenjski slog.

Tretja barvna paleta: Igriva: Pomislite na »Minione«. Močna, limonina rumena se bo združevala z drugimi živahnimi odtenki. »Ljudje se bodo ustavljali in nasmihali« pravi Eisemanova.

Barvna paleta predstavljena kot četrta: Skrivnostna: Je pravo nasprotje »Igrive«. Pritajeni toni, kot sta barvi bezga in zamolklo roza, bodo skupaj ustvarili močno in zanimivo barvno paleto.

Kot peto barvno paleto je predstavila: Daljnosežno: Topli, zemeljski odtenki, kot je koruzno rumena, se bodo mešali z rožnatimi toni.

Šesta barvna paleta je: Intrigantna: Paleta naravnih kovinskih tonov bo poudarjena z dramatično rdečo ali žvepleno rumeno.

Eisemanova je kot sedmo barvno paleto predstavila: Intenzivno: Eklektična mešanica barv, ki vzbuja občutek moči in prefinjenosti, bo še poudarjena z zlato in črno.

Ter kot zadnja, osmo barvno paleto, ki jo bom navedel je Eisemanova predstavila: Tehnološko: Živa turkizna, roza in vijolična združene s sijajno belo in kovinsko mandljevo so poklon tehnologiji. V tej paleti so nabrani toni, ki »sijejo odznotraj«.

Kot zaključek lahko potegnemo pod črto, da je trend v letu 2018 (razen seveda klasičnih kovinskih barv) zelo različen od trenda leta 2017, kjer je morala prevladovati zelena barva, če smo želeli biti v koraku s trendi notranje barvne dekoracije stanovanja.

Literatura:

 

Spisal: Dipl. pravnik Mihael Javornik Leskovar

Nazaj

Zadnje novice

Iti v nepremičninski posel sam ali z nepremičninskim agentom

Iti v nepremičninski posel sam ali z nepremičninskim agentom

Če se tudi vam poraja vprašanje; ali se nepremičninskega posla lotiti sami ali s pomočjo nepremičninskega agenta, ste na pravem mestu. V članku vam namreč predstavljamo, tako prednosti kot slabosti sklepanja nepremičninskih poslov na lastno pest, kot tudi prednosti in slabosti sklepanja poslov s pomočjo nepremičninske agencije. Članek ni namenjen promoviranju nepremičninske agencije, ampak pojasnjuje dejanske prednosti in slabosti, ki se v tovrstnih poslih pojavljajo.

Štiri presenetljive stvari, ki lahko dvignejo vrednost vaše nepremičnine

Štiri presenetljive stvari, ki lahko dvignejo vrednost vaše nepremičnine

Najpogosteje imajo prodajalci nepremičnine v mislih: zakaj bi saniral nepremičnino, če je bom tako ali tako prodal. Ta misel je napačna, saj lahko z minimalnim vložkom znatno povečate vrednost nepremičnine. Pri prodaji nepremičnine, pa naj bo to hiše, stanovanja, pisarne ali parcele ima zelo pomembno vlogo prvi vtis. Prvi vtis si kupec ustvari tako na podlagi fotografij kot tudi s samim ogledom nepremičnine. Zato poskrbite, da bodo tudi fotografije nepremičnine privlačne. Da pa bodo fotografije lahko privlačne, morate tudi samo nepremičnino narediti privlačno, torej v kolikor ta že v osnovni ni, jo boste morali vsaj nekoliko sanirati.

Trije največji problemi pri selitvi (in kako se jim izogniti)

Trije največji problemi pri selitvi (in kako se jim izogniti)

Selitev je naporno in stresno opravilo, zato se je morate lotiti premišljeno. Selitev ni samo težavno prenašanje stvari iz enega kraja v drugega, ampak tudi velika čustvena obremenitev, zato se morate nanjo pripraviti tako na miselni kot na čustveni ravni.

Želite oddati ali prodati nepremičnino?

Zaupajte našim strokovnjakom

goldenkey
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.