Barvni trendi za vaše stanovanjske prostore v letu 2018

v

Od zelene v letu 2017 do…

Zelena barva je bila leta 2017 na podlagi predloga vodilnega podjetja za področje barv in določanja trendov Pantone smernica za notranje oblikovanje. Vendar tako kot hitro mine leto, se spreminjajo tudi ti trendi.

Izvršna direktorica družbe Pantone, Leatrice Eiseman je že pred časom izjavila, da se bo v letu 2018 našlo nekaj za vsakogar: »Kovinske barve so klasika, a prihodnje leto (torej v letu 2018) bomo videli več nevtralnih barv«. Več bo po mnenju družbe tudi prosojnih materialov in mavričnih odtenkov, ki bodo skupaj spominjali na nežne milne mehurčke.

Pastelne barve bodo zamenjale močne in intenzivne barve iz leta 2017. To bo navdušilo vse ljubitelje živahnih barv, s katerimi si bomo v letu 2018 popestrili vsakodnevno življenje v naših bivalnih prostorih.

Predlogi barvnih palet

V nadaljevanju vam bom predstavil osem barvnih palet, ki jih je podalo podjetje Pantone preko izjav svoje izvršne direktorice kot trend za leto 2018 in jih je nadalje opisala tudi arhitektka Alja Košir v svojem blogu.

Kot prva barvna paleta se predstavlja: Iznajdljiva: To paleto sestavljata komplementarni modra in oranžna. »To je zelo zanimiva barvna kombinacija, saj združuje tople in hladne tone« pravi Eisemanova, »hkrati pa od nje sploh ne moreš odtrgati pogleda.«

Druga barvna paleta je: Zelenjavna: Kombinacija barv sadja in zelenjave (na primer stebelne zelene, borovnic in jajčevcev), bo v tej barvni paleti predstavljala zdrav in aktiven življenjski slog.

Tretja barvna paleta: Igriva: Pomislite na »Minione«. Močna, limonina rumena se bo združevala z drugimi živahnimi odtenki. »Ljudje se bodo ustavljali in nasmihali« pravi Eisemanova.

Barvna paleta predstavljena kot četrta: Skrivnostna: Je pravo nasprotje »Igrive«. Pritajeni toni, kot sta barvi bezga in zamolklo roza, bodo skupaj ustvarili močno in zanimivo barvno paleto.

Kot peto barvno paleto je predstavila: Daljnosežno: Topli, zemeljski odtenki, kot je koruzno rumena, se bodo mešali z rožnatimi toni.

Šesta barvna paleta je: Intrigantna: Paleta naravnih kovinskih tonov bo poudarjena z dramatično rdečo ali žvepleno rumeno.

Eisemanova je kot sedmo barvno paleto predstavila: Intenzivno: Eklektična mešanica barv, ki vzbuja občutek moči in prefinjenosti, bo še poudarjena z zlato in črno.

Ter kot zadnja, osmo barvno paleto, ki jo bom navedel je Eisemanova predstavila: Tehnološko: Živa turkizna, roza in vijolična združene s sijajno belo in kovinsko mandljevo so poklon tehnologiji. V tej paleti so nabrani toni, ki »sijejo odznotraj«.

Kot zaključek lahko potegnemo pod črto, da je trend v letu 2018 (razen seveda klasičnih kovinskih barv) zelo različen od trenda leta 2017, kjer je morala prevladovati zelena barva, če smo želeli biti v koraku s trendi notranje barvne dekoracije stanovanja.

Literatura:

 

Spisal: Dipl. pravnik Mihael Javornik Leskovar

Nazaj

Zadnje novice

To so najboljša evropska mesta za investicijo v nepremičnine v letu 2018!

To so najboljša evropska mesta za investicijo v nepremičnine v letu 2018!

Kot investitor na nepremičninskem trgu se morate predhodno definitivno pozanimati o smiselnosti nakupa določene nepremičnine. V tem članku bomo pogledali v katerih krajih je smiselno investirati v nepremičnine v Evropi v letu 2018 in zakaj.

Kdaj se lahko odpove najemna pogodba?

Kdaj se lahko odpove najemna pogodba?

Delež prebivalstva, ki živi v najemniških stanovanjih narašča, seveda pa je vedno več tudi lastnikov, ki svoja stanovanja oddajajo v najem. Najemna pogodba je sicer urejena v Obligacijskem zakoniku, vendar se za stanovanjska najemna razmerja uporablja Stanovanjski zakon (SZ-1), ki je specialnejši predpis. Med drugim Stanovanjski zakon ureja tudi vprašanje odpovedi najemnega razmerja. Ta prispevek velja zgolj za odpovedi najemnih pogodb, katerih predmet pogodbe so tržna najemna stanovanja. To so tista stanovanja, ki se prosto oddajajo na trgu (niso na primer neprofitna ali namenska najemna stanovanja).

Century 21 - Pr(a)va misel pri nakupu / prodaji vaše nepremičnine
Vnesite svoj oglas
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.